Son yılların en keyifli, en çekişmeli, heyecan en yüksek dünya kupasını geride bıraktık. Katar’da düzenlene turnuvada gözlerimin pası silindi. Futbola doyduk. Grup maçlarından itibaren gollü maçlar izledik.  Fas gibi sürprizler ile turnuva daha da renklendi. Dananın kuyruğu da final maçında koptu. Messi ve Mbappe düellosunu Messi kazandı. Kariyerini Dünya kupası ile taçlandırdı. 2022 Dünya Kupası'nın finali nefesleri kesti, kazanan ise penaltılarla Arjantin oldu. Penaltılarda rakibine 4-2'lik üstünlük kuran Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. 35 yaşındaki Lionel Messi, kariyerindeki tek eksik olan Dünya Kupası'nı kazanmış oldu.

ALTIN TOP MESSİ'NİN ALTIN AYAKKABI MBAPPE'NİN OLDU

Maç sonrası kupa töreni düzenlendi. Törende, Arjantin takımından Enzo Fernandeze FIFA En Genç Oyuncu Ödülü, Lionel Messiye Adidas Altın Top ödülü, Emiliano Martineze Altın Eldiven ödülü ve Fransa takımından Kylian Mbappeye Altın Ayakkabı ödülü verildi.

2022 FIFA Dünya Kupasında şampiyonluğa ulaşan Arjantin, düzenlenen törenle kupasını aldı. Dünya Kupasında Altın Ayakkabı Ödülünü Kylian Mbappe (Fransa), aldı.

2022 FIFA Dünya Kupasında şampiyonluğa ulaşan Arjantin, düzenlenen törenle kupasını aldı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile FIFA Başkanı Gianni Infantino da törene katıldı. Dünya Kupasında Altın Ayakkabı Ödülünü Kylian Mbappe (Fransa), aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FİNALİ İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın büyük bir heyecanla takip ettiği 2022 FIFA Dünya Kupası'nda galip gelen Arjantin'i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Erdoğan,"2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu olan Arjantin’i ve tüm Arjantinlileri en içten dileklerimle tebrik ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani’nin davetine icabetle, Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Lusail Stadyumu’nda karşılasan Arjantin-Fransa maçını izledi.

DÜNYA KUPASI'NDA FUTBOLSEVERLER GOLE DOYDU

Katar'da düzenlenen ve Arjantin'in şampiyonluğa ulaştığı 2022 FIFA Dünya Kupası'nda futbolseverler gole doydu. Takımların toplam 172 kez fileleri havalandırdığı Katar 2022, Dünya Kupası tarihinin en gollü turnuvası oldu. Arjantin ile Fransa arasında unutulmaz bir finale sahne olan turnuva, birçok açıdan tarihe geçti. Dünya Kupası'nda oynanan 64 maçta toplam 172 gol atıldı. Katar 2022, Dünya Kupası tarihinin en gollü turnuvası oldu. Organizasyonda maç başına 2,7 gol ortalaması yakalandı. Fransa, attığı 16 golle Dünya Kupası'nın en skorer takımı unvanını elde etti. 2022 Dünya Kupası'nda hakemler, 4 kez kırmızı ve 227 defa da sarı kartına başvurdu. Arjantin ile Hollanda arasında oynanan çeyrek final müsabakası, 17 sarı ve 1 kırmızı kartla turnuvada en çok kart çıkan mücadele olarak kayıtlara geçti.

TURNUVANIN SÜRPRİZ TAKIMI FAS

2022 Dünya Kupası'nda yarı finale yükselerek bunu başaran ilk Afrika takımı unvanını elde eden Fas, sergilediği performansla iz bıraktı.

Hırvatistan, Belçika ve Kanada'nın yer aldığı grup aşamasını lider tamamlayan "Atlas Aslanları", son 16 turunda İspanya, çeyrek finalde ise Portekiz gibi güçlü takımları elemeyi başardı. Afrika temsilcisi, yarı finalde Fransa karşısında çok iyi bir mücadele ortaya koymasına rağmen sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve finalin kapısından döndü. Oynadığı futbolla ve taraftarlarının verdiği destekle turnuvanın en renkli takımı olan Fas, üçüncülük maçında ise Hırvatistan'a 2-1 yenilerek Dünya Kupası'nı dördüncü tamamladı. Faslı futbolcuların gol ve tur sevinçlerini secdeye giderek kutlamaları ve maç sonrası aileleriyle sevinmeleri, turnuvada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

FAVORİM KAZANDI

Yazımın başında bahsettiğim gibi keyif ili bir Dünya kupasını geride bıraktık. Benin favorim Arjantin’di. Kupayı kazandı. Maç sonrası oğlum Gökmen ile konuştum. Messi ile olan anısı anlattı. O güne dahil fotoğrafı siz değerli okuyucularım ile paylaşıyorum.