Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığının genişletilmiş danışma meclisi toplantısında önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacak seçimde Cumhur İttifakının adayı olacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Manisa AK Parti Milletvekili MKYK Üyesi Murat Baybatur ve İzmir milletvekillerinin katıldığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bahane üretmeyi bırak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. 2023’te karşıma çıkmak için can atıyorsun. Yüreğin yetiyorsa adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Bay Kemal Cumhur İttifakının adayı benim” dedi.

ALİ BABACAN CUMHURBAŞKANI ADAYI BELLİ DEĞİL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de adaylığını açıkladığı sıralarda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Manisa’daydı. Çarşı pazar dolaştı. 8 Eylül’de 84 Manisalıya konuştu. Babacan konuşmasında “6’lı masa görüşmelerinde cumhurbaşkanı adayı bugüne kadar konuşulmadı. Ortak bir aday belirleyeceğiz. Ortak aday 6 genel başkandan biri de olabilir. Dışarıdan da olabilir” dedi. Geçen hafta Perşembe günü Manisa siyasetinde hareketlilik vardı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çarşı pazar dolaşırken TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç ile üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi de Manisa’daydı.

AKŞENER CUMA MANİSA’DA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın daveti üzerine Cuma günü bir dizi programlara katılmak için Manisa’ya geliyor. Önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Manisa’ya geleceğinin duyumunu aldım. Türk siyaset tarihinde Manisa ili önemli bir yer tutar. Demokrat Parti ve Adalet Partisinin geçmişte kalesi olan Manisa 20 yıllık AK Parti iktidarında sağın kalesi olarak bugünlere geldi. Manisa’da Cumhur İttifakının 7, Millet İttifakının da 3 milletvekili bulunuyor. Millet İttifakı başta CHP olmak üzere Manisa’da Cumhur İttifakının gücünü düşürmek için kolları sıvamış durumdalar. Hayat pahalılığının doruk noktada olması Millet İttifakının iştahını öyle kabartıyor ki. Akıllara durgunluk. CHP 2023 Haziran seçimlerinde Manisa’dan 5 milletvekili, İYİ Parti de 3 milletvekili çıkaracağını iddialı bir şekilde konuşuyor. Onların bu hesabı Manisa’da tutarsa Cumhur İttifakı 2023 Haziran seçimlerinde başkanlığı ve parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiş olarak AK Partinin 20 yıllık iktidarı sona ermiş olur. Millet İttifakı Manisa’da böyle hayalle seçmenine gaz veriyor. Cumhur İttifakı Manisa’da onların hayal gördüğü gibi değil. Bir yıl sonra sandıktan yine Manisa’da Cumhur İttifakı adayı Başkan Erdoğan çıkacak. Bu böyle bilinmeli.

KEMAL KILIÇDAROĞLU MİLLET İTTİFAKININ ADAYI OLABİLECEK Mİ? ŞANSI YOK GİBİ

Adaylığını İzmir’de açıklayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi 20 yıl başarı ile yöneten bir lider. İzmir’de yalnız başkan adaylığını açıklamadı. Seferihisar’daki EFES-2022 tatbikatına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP lideri Mustafa Destici’nin de katıldığı tatbikatta yaptığı konuşma ile de Yunanistan’a ayar çekti. Ayrıca yeni aldığı ekonomi tedbirleri ile de dolara çekidüzenin önümüzdeki günlerde geleceği ekonomistler tarafından söylenmeye başlandı. Başkanlık seçimi yavaş yavaş ısınmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Erdoğan’ın karşısında aday olmak için can atıyor. İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ı devre dışı bırakmak için elinden geleni yapıyor. Ancak kendisinin adaylığı CHP ve altılı masada bugüne kadar kabul görüldüğüne dair bir işaret yok ortada. Ne acıdır ki Kemal Kılıçdaroğlu ile başkanlık seçiminin kazanılamayacağı kendi partisi CHP içinde yüksek seslerle söyleniyor. CHP’de Ekrem İmamoğlu ile başkanlık seçimini rahat kazanılacağı görüşü hakim. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bunu çok iyi biliyor. Başbakan olacağım diyen Akşener’in başkan adayı olarak ortaya çıkmasına ben şaşırmam. Akşener’in başkan olmak için yanıp tutuştuğunu biliyorum. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çok zor imkansız gibi…