Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün spora olan aşkını, spora olan sevgisini ve bakışını bilmeyen yoktur.  Başkan Ergün, bir işe el attığında hiçbir zaman yarım bırakmaz, hep zirveye taşır. Geçmişte Manisaspor’u 3. Lig den alıp Süper lige,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Futbol takımını şuan ki ismiyle Manisa Futbol Kulübünü amatörden alıp, Spor Toto 1. Lige çıkardığı gibi.

Büyük Başkan Cengiz Ergün’ün her konuda hedefleri de büyük olmuştur. Şimdilerde hedef; Manisa Büyükşehir Belediye Spor (Manisa BBSK) Basketbol takımını tarihinde ilk kez mücadele ettiği Basketbol Süper Liginde kalıcı hale getirmek. Manisa’yı basketbol şehri yapmak. Bunun için sezon başından beri, Başkan Ergün kurmayları ile birlikte çok çalıştılar. Kulüp Başkanı Bora Çaylan, Genel Menecer Nihat Mala ile sezonun planlamasını yaptılar. Başlangıçta,  her şey düşünüldüğü gibi olmadı. Yeni bir lig, yeni bir ekip, bunlara uyum sorunu da eklenince işler başta iyi gitmedi. Ama  Başantrenör Hakan Demir’in dümene geçmesiyle  takımdaki  değişim kendini gösterdi. Yapılan takviyeler olumlu sonuç verdi. Hakan Demir yönetiminde alınan Aliağa Petkim, Büyükçekmece, Galatasaray ve son olarak Karşıyaka galibiyetleri ile kurtuluş ateşi yakılmış oldu.

Manisalı basketbol severler artık maçların son periyodunu da salonda izleme heyecanını yaşamaya başladı. Hem de ne heyecan. Yönetim Kurulunda bulunan oğlum Gökmen, bana ‘Baba bir maça gel artık bu heyecanı kaçırma’ dese de henüz Muradiye Spor Salonuna adımımı atmadım. Ama Manisa sokaklarında konuşulanlar, müthiş bir heyecanın yaşandığı yönünde. Zaten fotoğraflardan da belli oluyor Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ın oğlu Yunus Kaan ile birlikte hiçbir maçı kaçırmaması bana göre bunun göstergesi. Çünkü Mehmet Yılmaz kolay kolay bu tür etkinliklerde yer almaz. Oğlum Gökmen bana sadece Mehmet Yılmaz değil, Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ın yönetimi ile birlikte hiçbir maçı kaçırmadıklarını söyledi. Hatta hafta içi yaptıkları protokol ziyaretlerinde Sadık başkanın ve Hüseyin Şenay’ın da  basketbol takımına yemek vereceğini söyledi. Benim yeğen Burak Seyrek’in de maçlara geldiğini oğlum Gökhan’dan öğrenince şaşkınlığım bir kez daha arttı. O da eşi Burcu ve kızı Derin ile maçlara geliyormuş. Torunlarım Asrın, Aras ve Ertuğrul, gelinlerim Pınar ve Gözde, damat Osman hepsi maçları takip ediyor. Dostum Ataman Taydaş’ı da unutmadım. O da her maç tribündeymiş.

Protokolde  Vali Yaşar Karadeniz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Garnizon Komutanı Sebahattin Kalkan, Jandarma Komutanı Zafer Tombul, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar maçları sıkı takip ediyorlar.

Başkan Cengiz Ergün gördüğüm kadarıyla Manisalılara basketbol sevgisini de aşıladı. Her maç Muradiye Spor Salonu tıklım tıklım doluyor. Hafta sonu aileler salonda buluşuyor. Sözün özü Manisa basketbolu sevdi. Benim tanıdığım Başkan Cengiz Ergün, bu heyecanı, bu sevgiyi sadece Türkiye’de bırakmaz. Avrupa’ya taşır. Ama bu hedefi konuşmak için  şimdilik çok erken. Ben inanıyorum O günleri de Manisalılar görecek. Avrupa takımları Muradiye Spor Salonu’na gelecek.

Bu arada köşemde yer alan fotoğraflar için Veli Dallı, Mehmet Ertaş ve Ahmet Ünsal’a teşekkür ediyorum.