Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalılara bir ilki daha yaşattı. Manisa tarihinde ilk kez basketbolda birinci lig heyecanını Manisalılar yaşadı. Muradiye Spor Salonu’nda oynanan maçta,  potanın Tarzanları Cuma günü parkeye çıktı. Ve bu tarihi maçta Beşiktaş gibi bir takımı 73-66 yenerek, Manisa’daki ilk maçlarında tarihi bir galibiyet aldılar. Manisalılar da bu tarihi güne şahitlik etti.  Maçtan sonra gazetelerde yer alan fotoğraflara baktığımda Manisa’da ne kadar çok basketbola meraklı bir seyirci varmış dedim. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü de bir kez daha tebrik etmek lazım. Herkesin futbol ile yatıp kalktığı bir ortamda salon sporlarına destek vererek, bir kez daha ne kadar büyük bir öngörü sahibi olduğunu bizlere ispatladı. Başkan Ergün, basketbola sabırla destek verdi, istikrarlı bir teknik ekip kurdu ve bu ekibin her zaman yanında oldu, sonunda başarı da geldi. Bir hafta  önce İzmir’de Karşıyaka’yı elinden kaçıran potanın Tarzanları, bu kez kendi evinde hata yapmadı ve Kartal’ı avlamayı başardı.

Basketbol benim fazla ilgi alanıma girmez. Bu yüzden Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan ve yönetici oğlum Gökmen’den  bilgileri aldım. Sayfamın fotoğraflarını da Veli Dallı gönderdi. Veli’ye teşekkür ediyorum ve de kutluyorum. Maçın tüm heyecanını objektifine yansıtmış. Benle konuşurken Bora Çaylan ve oğlum Gökmen’i ilk kez bu kadar heyecan dolu gördüm. Salonun doluluğundan, tribünlerin heyecanından bahsederken hala maçı yaşıyorlardı.  Başkan Cengiz Ergün ile birlikte bu tarihi maçı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, MHP Grup Başkanvekili  ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Garnizon Komutanı Tuğg.Sebahattin Kalkan, Jandarma Komutanı Tugğ. Zafer Tombul,  Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Manisa BBSK Başkanı Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten,  MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz bu heyecana oğlu Yunus Kaan ile ortak olmuş. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tribünde yer almış.

Manisa BBSK’nın  ilk sene için hedefi ligde tutunmak. Çünkü senelerdir bu ligde oynayan, tecrübeli 10 takım ile baş etmek kolay değil. Bu yüzden Baş Antrenör Ceyhun Cabadak ve ekibine destek olmak şart. Başkan Ergün’ün  olduğu yerde hedefler her zaman büyük olur. Ama bu sene sabır senesi.  Manisalılar böyle bir heyecanı sürekli yaşamak istiyorlarsa, 15 günde bir Manisa BBSK maçlarını kaçırmamaları gerekiyor. Seyircinin vereceği destek, Manisa BBSK’lı oyunculara güç verecek onları motive edecek. Bu yüzden sadece Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş , Karşıyaka gibi maçlarda salonu doldurmak yeterli olmayacak. İçeri de oynanacak tüm maçlarda salonda olup, takıma destek vermek lazım.  Ben Beşiktaş ile oynanan tarihi maçı kaçırdım. Ama bundan sonra kaçırmaya niyetim yok. Bu heyecana bundan sonra ben de ortak olacağım. Fenerbahçe maçı ile salondaki yerimi alacağım.

Son olarak şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Ailece maça gelenlerin  kapıda yaşanan sıkı  güvenlik araması oldukça rahatsızlığa sebep olmuş.  Güvenlik tabi ki de önemli.  Ama bunun da bir ölçüsü olmalı. Maçlara aileler gelsin, çocuklar gelsin diye uğraşılan bir ortamda, çocukların su matarasına, bebeklerin biberonuna, kadınların çantalarındaki rujunu almaya kadar iş dönerse,  bu çocuklar,  aileler nasıl maça gelecek. Vur deyince öldürmeye meraklı bir toplumuz. Bence bu da böyle bir şey olmuş. Jandarmanın bu konuda ilerleyen maçlarda biraz daha esnek davranacağını düşünüyorum. Her halde gerekli uyarılarda yapılmıştır.