ETV, Manisa'da 22 yıldır kesintisiz yerel yayıncılık hizmeti veriyor. Bu başarısını Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları çerçevesinde hazırladığı Yüksek Standartlar: AB Yolunda Manisa' isimli projesiyle de taçlandırdı. AB sürecine toplumun ve medyanın sahip çıktığının en güzel kanıtı olarak değerlendirildi bu proje. Manisa'da uygulamaya girdiği günden beri de büyük takdir topladı. Ben de bu projeyi gönülden destekliyorum. Ayrıca Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak da destek verdik.
GÜZEL BİR KATILIM OLDU
Proje kapsamında önceki gün de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Bülent Koşmaz Konferans Salonu'nda 'nda Yerel Medya ve Bilgi Toplumu' konulu panel düzenlendi. Panele TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, AB Yüksek Standartlar Yolunda Manisa Projesi Koordinatörü İsmail Çalışkan, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, ETV ve Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdinç Yumrukaya, Manisa Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, yerel gazete imtiyaz sahipleri ile yerel ve ulusal gazete çalışanları katıldı. Panel başlamadan önce sevgili dostum Erdinç Yumrukaya'nın sürpriziyle karşılaştım. Yaş günümü unutmayan Yumrukaya benim için pasta yaptırmış sağ olsun. Pastamı Erdinç Yumrukaya, İl Müftüsü Sinan Cihan ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar ile birlikte kestik. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Benim için mutlu bir gün oldu.
İLGİ GÖRDÜ
Moderatörlüğünü Nurgül Yılmaz'ın yaptığı panele konuşmacı olarak benim dışımda Radyo Hiraş Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Uygur Yerel Medyada Reklamın Önemi', Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz Yerel Medyada Kalite Yönetimi', Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Bilal Demir Yerel Medya Siyaset İlişkisi', Akşam ve Haber Türk Gazetesi Manisa İl Temsilcisi Ahmet Ünsal Yerel Medya'nın Türkiye deki ve Avrupa'daki Yeri', İhlas Haber Ajansı İzmir ve Manisa Bölge Koordinatörü Murat Yalçın Yerel Medyada İnternet-Ajans Haberciliği ve Sosyal Medya', Köşe Yazarı ve ETV 7. Gün Programı Sunucusu Ali Gültekin Avrupa'da Yerel Medya ve Çalışma Prensipleri, Türkiye Avrupa Yerel Medyası Kıyaslaması' konularındaki açıklamalarıyla katıldılar. Bense Yerel Medyanın Dünü Bugünü' konulu konuşmamı yaptım.
HER ÜLKENİN KENDİ YAPISAL ÖZELLİKLERİ VAR
Panelin sunumları gerçekten ilginçti. Bazı konuşmacılar AB'deki uygulamaları över gibi oldu. Bense AB ve birçok ülkesini gezmiş bir gazeteci olarak oraların iyi yönlerini gördüm, ama ülkemizin de onlara göre iyi yönleri olduğunu biliyorum. Bu durumu da dinleyenlere ilettim. Her ülkenin kendine özgü bir yapısı ve şartları var.
Türkiye koşulları itibariyle hem yerel hem de ulusal habercilikte pek çok ülkeden üstündür. Bir kez de sizlerle paylaşmak istedim.
Trend Haberler
Manisalı çiftin balayı tatili kabusa döndü! Damat hayatını kaybetti
Manisa’da eğitimde görev değişimi
Manisa sağlık camiasını yasa boğan acı kayıp
Manisa'da bir baba kızını bıçaklayarak öldürdü
En düşük maaş 80 bin lira olmuştu! Manisa'da 91 personel birden alacak...
Bahadır Yenişehirlioğlu açıkladı... Vestel müjdesi yakında!