Ağustos sıcağında Manisa'dayım. Her hafta sonu bir dostumun veya aile yakınlarımın oğulları ve kızlarının nişan ve düğün törenlerine yetişmeye çalışıyorum. Yetişebildiklerimde oluyor, yetişemediklerimde. Bazen davetiyeler geç geliyor. Mesela bizim Şemsettin Evren torununu sünnet ettirmiş, gazetelerden gördüm. "Şemsettin'in dalgınlığına gelmiş" derken, dün gazeteye geldiğimde tarihi geçen sünnetin davetiyesini masamda buldum. Şemşettin kardeşim durum bu, kusura bakma.
AĞAR'IN DÜĞÜNÜ GÖRKEMLİYDİ
Hafta sonu Manisa Anemon Otel'deydim. Ahmet İbrahim Erken'in kız kardeşi Ayla Ağar'ın oğlu Onur'un nikah ve düğün törenine katıldım. Yıllar önce Suat Ağar'ın hepimizi üzen traktör kazasında hayatını kaybettiği haberini Haşim Ağar'la birlikte almıştık. Görünmez kazanın üzerinden yıllar geçmiş, Onur büyümüş, iş hayatına atılmış ve yeni bir hayatın başlangıcı için adımını Manisa esnaflarından, beraber ANAP'ta DA siyaset yaptığım Necdet-Selma Divirk'in Şehzadeler Belediyesi'nde görev yapan kızları Seda ile nikah masasına oturuyordu. İki seçkin Ağar ve Divrik ailesinin bu mutlu gününde Manisa Anemon Otel dolup taştı. Nikah töreni görkemliydi. AK Partilisi, CHP'lisi, velhasıl herkes bu düğündeydi. Onur ve Seda'nın ömür boyu birlikte yaşamları için atacakları imza töreninin şahitleri de fazlaydı. Şahitler AK Parti Milletvekili Murat Baybatur, CHP Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Şerif Gül, Adnan Erken, Fehmi Ağar, Ayhan ve Ahmet Divrik'ti. Nikah töreninden sonraki tebrikler faslı da bir saate yakın sürdü.
ERKEN SEÇİM MERAK KONUSU
Ahmet ve İbrahim Erken, Renan Çapra, İdris Şendil'le bu düğünde sohbet etme fırsatını buldum. Ali İhsan Ağar da vardı. İdris Şendil, 7 Haziran seçimlerinden sonra OSB Lokali'nde dostlarla yediğimiz yemekte 9 Haziran gecesi, "Herkes erken seçime hazır olsun" demişti. Dediği de çıktı. 1 Kasım'da seçime gidiyoruz. Renan Çapra, "Önümüzdeki hafta yine bir araya gelelim" dedi. İdris Şendil bana hitaben, "Başkan seçim için tahmin yapabilir miyim?" deyince, hemen kendisine, "Dur İdris" dedim. Sonra, "Bizler, ‘Koalisyon kurulur' derken, sen yeniden seçime gidileceğini bildin. Orada yanıldım. Şimdi de seçimin ne sonuç vereceği belli değilken, bunu da bilirsen, siyasi yazıları artık sana yazdırmam gerekecek. Renan'ın yemeğine kadar sabret" deyince İbrahim Erken, Renan Çapra ve ben kahkahayı bastık.
HEY GİDİ İZMİR FUARI
Akşam da iki ailenin, Onur ve Seda'nın mutluluklarını perçinleştirecek Manisa Anemon Otel'de mini bir kokteyl vardı. Ona da katıldım. Ahmet ve İbrahim Erken'in anne tarafından akraba olan Anemom Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş ile beraber aynı masayı paylaştık. Ahmet ve İbrahim Erken, Haşim Ağar, Levent Gönül ve eşleri ile birlikteydim. Salim Yavaş'la uzun süre birlikte olma fırsatını yakaladım. Dolu dolu sohbet ettik. 1980 yıllarına gittik, 35 yıl öncesine. O zaman Salim Yavaş, Haşim Ağar ve Levent Gönül'le İzmir semalarında çok güzel gün ve gecelerimiz geçmişti. Hey gidi günler hey. Efes Otel'nin İzmir'in simgesi olduğu yıllar. Kordon da bir başkaydı. Fuar dedin mi, Ege'nin simgesiydi. O zaman Fuar 20 gün sürerdi. Başta rahmetli Zeki Müren olmak üzere ülkemizin popüler tüm sanatçılarını Fuar'ın Göl ve Akasya Gazinolarında görme şansını yakaladığımız 35 yıl öncesinin İzmir'i. Şimdi öyle mi? Hafta sonu İzmir Fuarı açılmış. Kimsenin haberi yok. Öyle değil mi Levent Gönül, Salim Yavaş ve Haşim Ağar?
GLATASARAY KEYİF VERDİ
Düğün gecesi Galatasaray'ın Konyaspor'la da maçı vardı. Bir ara Salim Yavaş'a telefonundan maçın durumunu öğrenmesini istedim. Salim de Galatarasaylıdır. Galip olduğunu söyledi. İkinci yarı maçı seyretmek için Anemon'un Pub'ına geçtim. Bir baktım, Manisa'da Vali Yardımcılığı yapan, şimdi Muğla'da görevini sürdüren, dostumuz Ekrem Aylanç da maçı izliyordu. İbrahim Erken de bir süre bizimle oldu. Sonunda Galatasaray maçı 4-1 kazanınca keyfim yerine geldi. Ekrem bey bir günlüğüne Manisa'ya gelmiş, eski günleri yad ettik. Sonra tekrar düğünün yapıldığı havuz başına gittim. Sonra da Salim Yavaş, eşi ve kızıyla birlikte düğünden masadakilere veda ederek ayrıldım. Bir haftayı da böylece geride bıraktık.
TELAŞ SIRASI ZAFER BAŞKAN'DA
Bu hafta da büyük telaş sırası Belediye Başkanlarımızdan Zafer Ünal'a geldi. Zafer Başkanım da Cumartesi günü kızını evlendiriyor. Pazar günü de torunum Asrın'ın sünneti var. Manisa bana mesken oldu. Güz günlerinin Eylül ayı da bir başka olur. Kendimi ona saklıyorum.