Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün dün Başkent’teydi. Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. 17 ilçede hayata geçirilen proje ve yatırımların açılış ve temel atma törenlerine davet etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e programların Ekim ayının ikinci haftasında olmasını tavsiye ederek Manisa’ya geleceğini ifade etti. Ben bu gelişmelerden sonra Devlet Bahçeli’nin Manisa’da MHP’nin Büyükşehir adayı Cengiz Ergün dün kararını verdiğini düşünüyorum. İttifak olur olmaz yerel seçimde MHP’nin Manisa’da büyükşehir belediye başkan adayı Cengiz Ergün’dür diyorum.

Geçen haftadan beri siyaset sahnesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Mart ayındaki yerel seçimlerde MHP’nin adayı olup olamayacağını konuşuyordu. Bir kısım münafıklar geçen hafta maç için gittiği Ankara’da Genel Başkan Bahçeli ile Başkan Ergün’ün görüşmesinin çok kısa sürdüğüne dair haberler servis edilip toplamda kafa karışıklığı yaratılmaya çalışıldı.

Dün oğlum Gökhan “Baba Cengiz Ergün Ankara’ya gitmiş” dedi. Ben de nereden öğrendiğini sordum. Gökhan da bana “Murat Gümüştekin ‘Bugün hayırlı haberler bekliyoruz’ diye facebook’una atmış” deyince Başkanın Basın Danışmanı Cihad Taysi’yi aradım. “Başkent’ten güzel haberler var mı?” dedim. Cihad “Bu konudaki haberi attım başkan” dedi. Bunun üzerine haberi okuyunca Başkan Ergün’ün Genel Başkan Bahçeli ile bir araya geldiğini öğrendim.

Başkan Ergün MHP genel merkezinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz’ı, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile bir seri görüşmelerde bulunduğu ortaya çıktı. Başkent’teki temasları hakkında 5 yıla yakın başarılı bir başkan profili çizen Cengiz Ergün, genel başkanına teşekkürlerini sunan bir açıklama yaptı.

Başkan Ergün, “Genel Başkanımız, bilge lider Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek, Büyükşehir ve 17 ilçemiz hakkında istişarelerde bulunduk ve bilgi verdik. Ayrıca Ekim ayının ikinci yarısında 17 ilçemizde yapmış olduğumuz yatırımların Toplu Açılış ve Temel Atma Törenlerine kendilerini davet ettik. MYK toplantısı, ardından milletvekilleri toplantısı, TBMM açılışı ve ittifak görüşmeleri gibi 2 haftalık yoğun bir programı olduğu için kıymetli Genel Başkanımız, törenlerin Ekim ayının 2. yarısında yapılması tavsiyesinde bulundu. Tarih netleşince bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Ben yoğun programları arasında değerli vakitlerini bizlere ayıran Sayın Genel Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde yani Ekim ayının ikinci haftasından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa programı belli olunca bu konuda daha çok şey yazacağım.