Manisaspor mehter takımı gibi oynuyor. Bir ileri bir geri. Malatya karşısında beni hayal kırıklığına uğrattı. Belki de benim Manisaspor’dan bu maçtaki beklentilerimin yüksek olmasındandır. Hala aklımda Eskişehir maçındaki mücadeleci, fırsatları değerlendiren bir takım hüviyetinde olduğunu düşündüğüm için lider Malatya karşısında da böyle bir oyun bekliyordum.Lider ile arasındaki Farkın ne olduğunu bilenlerdenim. Ancak futbol oyunu biraz da zeka oyunudur. Rakibe göre değişik düzenlerde oynamak gerekiyor. Manisaspor’un da elindeki son kadrosu bunu becerecek düzeyde olduğunu düşünerek maçı canlı seyretmek istedim. Maçın ilk yarısında daha maçın başlarından itibaren Manisaspor hayallerini ve düşüncelerimi yok eden bir oyun oynuyordu. Devreyi berabere bitirdi ama hiç umutlu değildim. Bir defa Manisaspor’un ileri ucu şu anda TFF liginin en etkili futbolcuları. Durum böyle olunca orta alandaki Savaş ve sol bek Ufuk’un hücuma yönelik oynamalarına bir anlam veremedim. Orta saha çok boş kaldı. Uzun paslarla gol denemeleri ortadan kayboldu. İkinci yarı başında dikkatsizlik golü yemelerine neden oldu. Sonra da kalabalık defansın içinden Malatya 2. Golünü buldu. Ben de maçı o anda terkedip gittim.

Bu maç öncesi Bandırma İstanbul’da Ümraniye’den bir puan koparmış, bir gün önce de Samsun Altınordu’yu yenmişti. Mersin Balıkesir’de 3-0 galipken bereket uzatmalarda berabere kaldı. Manisaspor’un liderde olsa Malatya’dan puan olması gerekiyordu. Bunu beceremedi. Kendisini sıkıntıya soktu. Haftaya maç yok. Sonra Manisaspor Sivas deplasmanına gidiyor. Ondan sonraki hafta da Levent Eriş’li Mersin İdmanyurdu ile Manisa’da oynayacak. Bu tablo içaçıcı değil. Ama Manisaspor bu zoru seviyor. Bu maçlarda mucizevi sonuçlar alabilir. Hocası ve futbolcuları iyi.


BÜYÜKŞEHİR KENDİNE GELDİ

Dün de Manisa Büyükşehir Belediyespor maçına gittim. Yeşil-beyazlılar 5 haftadır kazanamıyordu. Maçın başında gol yese de Büyükşehir Belediyespor Kırıkkale maçını kazanmayı bildi. Hem de 5 gol atarak rakibini nakavt etti. İnşallah bu maç çıkış maçı olur ve bu takım Başkan Cengiz Ergün’ü mutlu edecek bir noktaya gelir. Cengiz Başkanın başarı odaklı bir yapısı vardır. Bu yüzden bu galibiyetin arkasının gelmesi lazım. 5 Gollük galibiyet tekradan yarışın içine soktu Büyükşehir’i. Hadi hayırlısı diyelim