Mübarek Cuma günü Allah’ın rahmeti ile yağan yağmur altında Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyona tabi tutulan tarihi Kurşunlu Han, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa milletvekilleri ile birlikte görkemli bir şekilde açıldı. Törene Aydın Besen ve Ali Filizkan ile birlikte katıldım.

Hava şartlarına rağmen açılışa Manisa halkının büyük ilgi gösterdiğine tanık oldum. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler yönetimindeki organizeyi başarı ile gerçekleştiren herkese teşekkürler.

Kurşunlu Han’ın 30 Kasım Cuma günü açılacağını yazan biri olarak Cuma günü erken kalktım. Önce borsaya gittim. Başkan Sadık Özkasap’ın yanına. Beraberce vilayetin önüne giderek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı beklerken Ahmet Songüler’in tören yerinde olduğunu öğrenince Kurşunlu Han’a geçtim.

 

Mehter takımı yerini almış, hava puslu, yağmur çiliyor. İçimden “Şanssızlık” dedim. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler açılış hazırlıklarının denetimini yapıyor. Davetliler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Bilal Demir’i gördüm. Sayın bakının gelişi ile hareketlilik başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank protokoldeki yerine oturunca kendimi tanıtarak “Hoşgeldiniz” dedim. Yanında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik vardı. Çelik, Bakan Varank’a beni anlatmaya başlayınca Sayın Bakan, “Sizi bir yerden hatırlıyorum. Beraber olduk” deyince şaşırdım. Sonra Ahmet Songüler’e sordum. Ayn-ı Ali’de yani Sultan Levent’in yerinde bakan olmadan çok önce birlikte olmuşuz. Tekrar Bakan Varank’ın yanına giderek  “Sayın Bakanım Ayn-ı Ali’de beraberdik” dedim. Bakanımın hafızasına bravo.

Milletvekili Murat Baybatur, İsmail Bilen, Uğur Aydemir’le selamlaştım.

Törende Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ateşli ve heyecanlı güzel konuşmasını sürdürürken Aydın Besen ile Kurşunlu Han’ın avlusunda dolaşmaya başladım. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı, Hasan Geriter’i, Ufuk Tanık, Bahattin Akyüz, Halim Şener, Cengiz Yurdabekçi, Muzaffer Yurttaş, Mehmet Akgül, Ali Bartu, Zafer Ünal’ı, Nazmi Şengül’ü, Halim Sezici’yi ve kalabalık topluluğun içinde görmek istediğim bütün yüzler Kurşunlu Han’ın açılışında bulunuyordu.

Hatta iki belediye başkanı Mehmet Çerçi ve Salih Hızlı da açılış için oradaydı. Bu da Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ne kadar sevdikleri anlamına gelmiyor mu? Ömer Başkan’ın davetine katılma oranının yüksekliği güler yüzünden geliyor diyorum. Ben Kurşunlu Han’ın açılışındaki heyecanı gözlemlerken Aydın Besen, “Şu topluluktaki hareketliliğe bak. AK Parti ondan dimdik ayakta” dedi. Ben de Aydın Besen’e “Doğru söylüyorsun da milletin yerel seçimde Mart’ta ne yapacağı belli olmaz. Buradaki tablo Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in ilçede ne kadar sevildiğinin göstergesidir.