Kurban Bayramı tatili de geldi geçti. Allah kestiğimiz kurbanları yaptığımız hayırları kabul etsin. Türkiye 9 günlük tatili geçirmek için sahil kenarlarına akın etti.

Bu süreçte yaşanan trafik kazaları üzüntüye sebep oldu. Bayramın ilk gününde 25 kişi hayatını kaybetti. Marmaris, Çeşme, Alaçatı, Bodrum ve Akdeniz yarım adasındaki oteller ve tatil köyleri eğlenceye susamış yerli ve yabancı turistler ile dolup taştı. Ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Sıla, Kenan Doğulu, Demet Akalın, Gülşen, İrem Derici, Hakan Altun ve birçok isim bayram tatili boyunca tatil beldelerinde sahne aldı. Bu bayramda da Çeşme ve Alaçatı geceleri bir başkaydı. Yıllar sonra ben ve eşim Nermin Hanım Kurban Bayramı’nı Çeşme Ildır’da ailecek geçirdik. Tatile de yaz sonuna kadar Çeşme Ildır, Günkent sitesindeki yazlıkta devam edeceğim. Bayramda Çeşme Alaçatı’da ne var ne yok bugün yazıp sonra tatil yapmak üzere yazılarıma ara vereceğim. Belki zaman zaman Çeşme tatilimden kesitler sizlere sunabilirim. Kalplerimizde sevgi hiç bitmesin. Önemli olan sağlıkla huzurla aile ile birlikte bu günlerimizi geçirmek.

ÇEŞME TATİLCİLERİN GÖZDESİ OLDU

Doğudan Urla, Kuzeyden Karaburun, Batıdan ve Güneyden Ege Denizi ile çevrili, Mavi Bayraklı Plajları, eğlence hayatı ile tatilcilerin gözdesi olan Çeşme’de bayram boyunca iğne atsanız yere düşmeyecekti. Arife günü oğlum Gökhan, gelinim Gözde ve Torun Ertuğrul ile rahat bir yolculuk ile Çeşme’ye geldim. Ildır yolu üzerindeki Ünlü Pide’de mola verdik. Lezzetli pidelerin tadına baktık. Tahinli pidesini çok sevdim. Bayramın birinci günü telefonlarım çalmaya başladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir ilk anda bayramımı kutladılar. Kuşadası’ndan Mustafa Tatar, İzmir’den Bedri Kurtulmuş, Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın, Oğlum Gökmen, Gelinim Pınar ve torunlar Aras, Asrın telefonla arayıp bayramımı kutladılar. Bende büyüklerim Sümer Oral, Ümit Canuyar, İsmail Akçura, Zafer Ünal’ın Kurban Bayramı’nı kutladım. Bayramın ikinci günü Kızım Sinem, damadım Serdar, torun Zeynep Elif İzci Ildır Günkent’teki yazlığımıza geldiler. Bayramlaştık ve hep birlikte bayram yemeği için yola koyulduk.

CAN BABA’DA KEYİFLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİK

Ildır’dan yemek yeme olanı ile deniz kenarında yola çıktık. Telefon diplomasisi sonucunda İstakozu Can Baba Balık Restoranında yemek için karar kıldık. Mekan bayram dolasıyla doluydu. 45 yıllık dostum Göksel Esen’i aramak zorunda kaldım. Sağ olsun bayramda bize masa ayarladı. Uzun süredir Can Baba Balık restoranına gitmek istiyordum. Bu bayram nasip oldu. Dostum Göksel Esen ile uzun süre sohbet ettim. Bana sitem etti; “Hem yıllar sonra geliyorsun hem de son dakika arıyorsun” dedi. Ayaküstü gülüştük birbirimize sarılıp bayramlaştık. Damadım Serdar, Kızım Sinem, Torunum Zeynep, eşim Nermin Hanım ve ben güzel deniz ürünleri ile keyifli bir akşam yemeği yedik. Erken gidip güneşin batışını birlikte izledik. Göksel Esen dostumun ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Arayı uzatmadan en kısa sürede bir daha yanına uğrayacağım. Dönüşte oğlum Gökhan, gelinim Gözde ve çokbilmiş torunum Ertuğrul ile Sadık Akçakın’a uğradık. Havuz başında meyveler ve çerezler eşliğinde kahvemizi içtik. Sadık Akçakın mimarlık becerileri ile kısa sürede Ege bölgesinde adını duyurmaya başardı. Aldığı büyük projeler ve güzel çizimler ile inşaat sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Kibar ve saygılı yapısı ile toplumda takdir gören bir isim. Şimdi Menderes’te villalar yapıyor. Bayram sonrası kendisi ile birlikte Menderes’e gidip villaları gezeceğim. Torun Ertuğrul sohbet sırasında dünürüm Rüştü’nün evinin bahçesini damadım Serdar’a gezdirdi. Ektiği domates ve salatalıkları tek tek anlattı…

Bayramın üçüncü günü torunum Ecem ve damat Osman Taşdemir geldi. Serdar ve Sinem İzci ailesinin Ecem ve damat Osman’la ilk bayramıydı. Bayram ziyaretinde ellerimiz öptüler. Oğlum Gökhan ve İş İnsanı gelinim Gözde, mimar ve müteahhit Sadık, Torun Ertuğrul ile birlikte Kale plajında gün boyu denizin tadını çıkardık. Bu arada kız kardeşim Ergül ve eşi Nazım Seyrek geldi. Kardeşim Erdal bayramımı telefonla kutladı. O gün sabah kahvaltımı damadım Serdar, Kızım Sinem, gelinim Gözde ve torun Ertuğrul ile kahvaltı yaptık. Akşam da yazlıkta damadım Serdar ve Nazım Seyrek ile birlikte akşam güzel bir masa kurup anıları masaya yatırdık. Ülke gündemini değerlendirdik. Kahvelerimizi içip uykuya daldık.

ÇEŞME’DE EĞLENCEYE DOYUM OLMUYOR

Alaçatı bayram sürecinde sanatçılarla doldu taştı. Dünürüm Rüştü, İş insanı Ahmet Görgülü ailece Çeşme Açıkhava tiyatrosunda Sıla konserine gittiler. Şarkılara birlikte eşlik edip gece boyu doyasıya eğlenmişler. Ertesi günde oğlum Gökhan ve damadım Serdar, Sadık ile birlikte ailecek Kenan Doğulu konserine gittiler. Onlardan duyduğuma göre konserler, mekanlar, restoranlar hepsi tıklım tıklım doluymuş. Nerede bu ekonomik kriz demeden edemiyorum kendimi. Cumartesi günü de oğlum Gökmen, gelinim Pınar, torunlarım Aras ve Asrın Çeşmeye bayramlaşmaya geldiler. Kendileri tekne turunda olduğu için cumartesi günü bayramlaştık. Manisa’daki durumu da sağ kolum bizim Mehmet’ten öğrendim. Manisa terkedilmiş şehir misali sokaklar bomboşmuş. Sıcaklık 38-40 derece olacakmış. Ben Çeşme’de her gün gazetelerimi okuduktan sonra üstat Yavuz Donat’ın kitabını tekrardan okuyorum. Daha sonra Mert Gönül’ün işlettiği Rooms otele gidip günün nabzını tutuyorum. Ildır’da serin bir hava var. Yukarıda dediğim gibi yaz boyu Allah nasip ederse Çeşme’de olacağım. Bana kısa bir müsaade şimdi tatil zamanı…

CİĞERLERİMİZ YANDI

Bayramın keyfini yaşarken yaşanan orman yangıları ile keyfimiz kaçtı. Datça ve Çeşme’de ciğerlerimiz yandı. Çeşme yangını yakında takip ettim. Manisa’dan da dostum olan Kaymakam Ünal Çakıcı gerek yaptığı sosyal medya mesajları ile gerekse sahada yürüttüğü çalışma ile ilk andan itibaren duruma hakim bir görüntü çizdi. Kendisini tebrik ediyor ve bu yangınların bir an önce son bulmasını diliyorum.