İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “Ahmak” demesi üzerine açılan hakaret davasında mahkemenin 2 yıl 7 ay 15 gün verdiği ceza üzerine bir bardak suda koparılan fırtına misali yapılan Saraçhane mitingi İmamoğlu, Akşener ikilisinin sahneye sundukları oyunu beş gündür televizyon ve yazılı basında seyrediyorum. Kararda Cumhur İttifakının etkili olduğu yolundaki densiz yorumlara da gülüp geçiyorum. İşin özü şu: Başkan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurtdışı gezisindeyken 2023 seçimleri öncesi her ikisine de yargı yolu ile darbe yapmak istendi. Cezanın kesinleşmeden İmamoğlu ve Akşener’in alenen sevinç gösterilerini televizyondan hayretle izledim. Şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hamlesini bekliyorum.

15 ARALIK’TA BEKLENMEYEN KARAR

Türk siyasetinde seçimler yaklaşırken ne gibi senaryolar ile karşılaştığını biliyorum. 2023 seçimlerinde Başkan Erdoğan’ı devirmek için her türlü hamlelerin yapılmasını da bekleyenlerdenim.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasını da takip edenlerden değilim. Oğlum Gökhan aradı “Baba İstanbul Belediye Başkanına 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmiş. İmamoğlu taraftarlarını Saraçhane meydanında topluyor” dedi. Ve ben hemen TV kanalımı Halk TV’ye çevirdim. Ortalık toz duman. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’dan cumhurbaşkanı adayı olmasını gönlünden geçirdiği İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için yola bile çıkmış. Ani kararı öğrenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Almanya gezisini yarıda kesip özel uçakla dönme kararını verip “Beni bekleyin” demesine rağmen Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanının otobüs üstünden kararı kınayan konuşmalar yapılırken Akşener’in “Bu şarkı burada bitmez” demesi doğrusunu söylemek gerekirse beni de etkiledi. Kendi kendime “Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olur” diye düşünmeye başladım. Cumhur İttifakında bir suskunluk var. Sessizlik hüküm sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a dönüp çevresi ile birlikte Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiğinde söyledikleri İmamoğlu için koparılan fırtına birdenbire durdu. Kılıçdaroğlu “Bu adaletsizliklerin üzerinden biz geliriz. İstanbul’a hizmet etmeye devam et” demesi Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki kesin kararından bir adım geri atmadığının göstergesi oldu. Hepinizin bildiği gibi altılı masa liderleri İstanbul’a geldi. CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanları ve taraftarları Saraçhane’de miting yaptılar. Yağmur altında on binlere seslendiler. Burada bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözü önünde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birbirlerine olan siyasi aşklarını bir kez daha seyrettik.

KARŞIYIM KARŞI YASAKLARA KARŞIYIM

12 Eylül sonrası siyaset yasakları içinde bırakılan bendeniz de böyle kararlara karşıyım. Mahkeme bir karar verdi. Karar daha kesinleşmedi. Ekrem İmamoğlu siyasi yasağın kesinleşeceğine de inanmıyorum. Yalnız adalete karşı tavırlara da karşıyım. Bir suç işlenmişse buna mahkeme elbette karar verecek. Bu kararları eleştirebiliriz. Ama hiç birimizin adalet mekanizmasını yaralamaya hakkı yoktur.

BENİM DE BAŞIMDAN GEÇTİ

Bugün Millet İttifakının ahmak sözünden dolayı verilen ceza üzerine bir bardak suda fırtına koparıyorlar. Beyler bendeniz yazdığım bir haberde TÜRKÜCÜ kelimesi kullandım diye Manisa Adliyesinde yargılandım. Hakaret kabul edildi ve Günaydın Gazetesi ve ben mahkum olup yüklü bir tazminat ödedik. Baro Başkanı Remzi Demirkol yaşadıklarımı bilir. Bakın olay neydi Adliyespor ile Belediyespor arasında yapılan bir dostluk maçında kavga çıkıyor, Adliyespor forması ile sahada bulunan Hakim Öncel Günhan (Şimdi İzmir’de avukatlık yapıyor) maçın hakemine yumruk atıyor. Olay emniyetin basın bülteni basına ulaşınca hayretler içinde kaldım. Hemen haberi kaleme aldım. Nasıl mı aldım? Şöyle, “Adliyespor ile Belediyespor arasında oynanan dostluk maçı yarıda kaldı. Türkücü Öner Şakir Günhan’ın abisi hakim Öncel Günhan maçın hakemine yumruk attı.” Günaydın Gazetesi de haberi manşet yaptı. Bu arada hakim Öncel Günhan ile mesleki temaslarım çok iyi. Aramızdan su sızmazdı. Daha sonra Manisa’da CHP’den belediye başkan adayı oldu. Bir süre sonra bir celp geldi. Mahkeme için. Kendisine gittim konuştum. Bana gazeteyi mahkemeye verdim sana bir şey olmaz dedi. Bende duruşma günü elimi kolumu sallaya sallaya Manisa Adliyesine gittim. Duruşma salonuna girdim. Bir baktım mübalağa etmiyorum 20-30 avukat cübbelerini giymiş hakim Önel Günhan’ı savunmaya gelmiş. Şaşırdım irkildim, ben ne yaptım diye. Hakim sordu “Ne diyorsunuz?” diye ben de “Hakim bey emniyetin bize gönderdiği basın bülteninde olay neyse onu yazdım” dedim. Meğerse Türkücü kelimesine bozulmuş hakim bey. Ailesini rencide ettiğini avukatlar iddia ediyor. Bende “Hakim bey askerliğimi Ankara’da yaptım. Sabah radyomu açtığımda Öner Şakir Günhan’dan türküler dinleyerek programı dinledim. Kimseyi incitmeyi düşünmedim” dedim. Dava devam etti. Sonunda ben mahkum oldum. Mahkemede hakim Öncel Günhan’a yüklü miktarda (Bir Mercedes parası kadar) tazminat ödenmesine karar verdi. Ben üzüldüm. Ama hakim Öncel Günhan ile dostluğumu bozmadım. Bu nasıl adalet diye de bağırmadım. Adaletin kestiği parmak acımaz deyip içime sindirdim. Günaydın Gazetesi de tazminatı ödedi. Yani demek istediğim İmamoğlu bugün verilen cezalar geçmişte de veriliyordu.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN CHP’NİN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU

Saraçhane’de sahneye konan Akşener ve İmamoğlu’nun başrol oynadığı oyundan bir sonuç çıkmayacağı görülüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olduğunu net bir şekilde söylüyor. Almanya’da iken yapılan bu oyunun karşında eli kolu bağlı kalmayacaktır. Öyle bir hamle yapacak ki kendisini tuzağa düşürmek isteyenlerin boğazlarına tıkayacaktır. Ben açıkça Millet İttifakının adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasının gerektiğine inanıyorum. Ana Muhalefet Partisi lideri olarak Başkan Erdoğan’ın karşısında kıran kırana geçecek seçimde rakibi olmasını bekliyorum. Kimse kusura bakmasın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de elini bu kadar CHP’nin içine sokmasın. Kendi partisini yönetmeye ve yapacağı büyük kurultayı ile ilgilenmesini tavsiye ederim. İYİ Parti 2023’lerde yapılacak seçimlerde Genel Başkanı Meral Akşener ile parlamentoya hiç kimsenin beklemediği oranda milletvekili ile temsil edeceğini görür gibiyim.