CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muradına erdi. Cumhurbaşkanı adayı olmayı 6’lı masada 4 partiye verdiği 20 milletvekili kontenjanı ile garantiledi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu 5’li masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak. Kemal Kılıçdaroğlu mutlu mu mutlu. Cumhurbaşkanı adayı olarak siyasi yaşamını sonlandıracağı için sevinçli mi sevinçli. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masandan ayrılmasından dolayı rahat bir nefes alan Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak resimlerini çektirmekle meşgul. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “6’lı masa ortak potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız” diyerek ayrılması İYİ Partinin tabanında rahatlığa yol açmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini bildiğim İYİ Parti’nin bundan sonraki günlerde oylarının seçimlere kadar artış göstereceğini bekliyorum. Kemal Kılıçdaroğlu “Merak etmeyin taşlar yerine oturacak, soframızı büyütmeye devam edeceğiz. Ben bu saatten sonra değişmem ben birleştiririm, birleştirmeye devam edeceğim” dedi.

İPLERİN KOPTUĞU TOPLANTI

6’lı masanın son toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı önermesi ile ortalık karıştı. Kılıçdaroğlu “Onlar başkanlığına devam edecek” sözleri ile Akşener’e rest çekmesi İYİ Parti genel başkanında şok etkisi yarattı. Beş parti cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtmesi üzerine Akşener’in “Parti kurullarımla görüşmem gerekiyor” deyince Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener’in bu restine karşılık “Gerekirse 5 parti imzası ile açıklama yapılır” sözleri İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i iyice şoka soktu. Toplantı sonrası partiye giden yetkili organları ile görüşen Akşener masadan kalkmaya karar verdi ve “İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son nokta 6’lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtamaz. Kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış tek adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Bundan sonra bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız” dedi. Bu sözlerden sonra altılı masa beşe dönüştü.

NASIL ÖĞRENDİM?

Cuma günü iş insanı İdris Şendil’in babası Faruk Şendil’i Hatuniye Camisinde son yolculuğuna uğurladıktan sonra Çapala Mehmet, İhsan Övünç, Ali Filizkan ile Söğütaltı Kahvesine geldik. Oturduk çaylarımızı içerken İhsan Övünç ayrıldı. CHP Meclis Üyesi Yenal Yıldırım Çapala Mehmet’i yanına alarak. CHP İl binasına gittiler. Bende Ali Filizkan ile baş başa kaldım. Sohbet ederken telefonum çaldı. Arayan CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi dostum her gün Söğütaltında buluştuğum Çapala Mehmet arıyordu. Telefonu açtım. Çapala Mehmet “Başkan sen haklı çıktın. Meral Akşener masadan ayrıldı” deyince araya girerek “Çapala bu işlerin şakası olmaz benimle kafa bulma” dedim. Çapala Mehmet “Yok başkanım doğru söylüyorum” deyince Ali Filizkan’a “Bak telefonuna Meral Akşener ayrılmış, Çapala Mehmet doğru söylüyor” dedim. Ali Filizkan bana Meral Akşener’in açıklamasını okudu. Çapala Mehmet’ten 6’lı masanın parçalanma haberini almış oldum. Ben masa kurulduğu andan itibaren Çapala Mehmet’e “Bu masa seçimlere doğru dağılır. Meral Akşener ayrılır. Siz CHP olarak HDP ile baş başa kalırsınız” diyordum. Bir seferinde Şehzadeler CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca yanında söyledim. Her ikisi de benim bugünlere gelineceği bir yıl önce kendilerine söylememi ciddiye almadılar. Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı deyince de “İYİ Partinin tabanı CHP genel başkanına cumhurbaşkanı adayı olarak vermez” diye hep söyledim. Avukat Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş ve TSO Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yanında Çapala Mehmet’e hep söyledim. Akşener’in yaptırdığı araştırmalarda bunun çıkması üzerine de köşemde bir yazı yazarak İYİ Partinin tabanının büyük bir bölümünün cumhurbaşkanı adayı olursa Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açık açık yazdım. O zaman Çapala Mehmet çok iddialısın deyince “Bak Çapala 6’lı masada Meral Akşener Kılıçdaroğlu’na evet desin 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti büyük sarsıntı geçirir. Baraj sorunu ile karşı karşıya kalma ihtimalini görüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener partisinin tabanının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy vermeye ancak İmamoğlu veya Yavaş ile ikna edebilir” dedim. Gelinen nokta benim söylediklerimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Çapala Mehmet diğer meclis üyeleri ile Söğütaltı Kahvesine meclis toplantısına giderken uğradı. Oturduk Yenal “Ne olacak?” deyince “Bekleyelim görelim” dedim. Çapala Mehmet üzgündü. Ben bile zor inandığım olayın tazeliğini koruyordu. Durmadan Çapala Mehmet “Başkan nasıl bildin Meral Akşener’in ayrılacağını anlat” deyince “Bak güzel dostum 55 yıldır gazetecilik yapıyoruz. 37 yıl da gazetecilik cemiyeti başkanlığı yaptım. Başkentte iyi istihbaratım var. Müneccimlik yaptım. 73 yıldır iktidara gelmeyen bir CHP’nin genel başkanını Türk seçmeni cumhurbaşkanı olarak seçmeyeceğini iyi biliyorum. Oyunuz belli. Rahmetli Ecevit gibi 1977 seçimlerinde %42’lik oyunuz bugün CHP etrafında olmuş olsa belki derim” şeklinde konuştum.

BİLAL DEMİR AK PARTİDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Sonra Kültür Sitesindeki Şehzadeler Belediyesinin meclis toplantısına katıldım. Ahmet Songüler, Bilal Demir, Fatih Baybatur ve Ali Özyiğit ile konuştum. Bilal Demir ile birlikte fotoğraf çektirdim. Neden mi? 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Şehzadeler belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir milletvekili aday adayı olacağı için  son meclis toplantısında bulunuyordu. Gazeteci kökenli Bilal Demir yazın Çeşme’de bana gelerek milletvekilliğine soyunduğunu söyleyip desteğimi istemişti. Bilal Demir’e AK Partiden milletvekili aday adaylığına soyunmasına “Hayırlı uğurlu olsun” dedim. Siyaset ince uzun bir yoldur. Kolay değil. Bilal Demir’in alnına yazılmışsa olur. Bu arada yazımı Türkiye gündemi ile devam ediyorum.

“YA TARİH YAZACAĞIZ YA DA TARİH OLACAĞIZ”

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP’nin içine attığı el bombası masadan kalkıp yetkili 81 ilin il başkanı ile yaptığı toplantıya katılan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir “Yola çıktığımız daha ilk günden beri başımızı bir kere olsun eğdirmeyen İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’e inancımız tamdır. İYİ Parti olarak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. İlk günden beri sokakta isimleri en fazla zikredilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu göreve çağırarak tarihi bir görev üstlendik. Anlaşılan o ki 6’lı masada şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Genel Başkanımızın dediği gibi ya ışıl ışıl bir güneşin altında dimdik duracağız ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız. Ya şanlı bir mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz. Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” dedi.

MERAL AKŞENER’İN AYRILACAĞINI DÜŞÜNMEDİLER

6’lı masadan Akşener’in ayrılabileceğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düşünmediği anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu Akşener’i hiç tanıyamamış. Ama cumhurbaşkanı adayı olarak Millet İttifakının 5 masasından çıkmayı becerdi. Şimdi düne kadar el üstünde tuttukları İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyükşehirlerde görev verdikleri İYİ Partililerle CHP’liler kanlı bıçaklı olacaklar. Belki de seçimlere gitmeden belediyedeki görevlerine son verecekler. Ayrıca muhalefet Meral Akşener’i suçlu ilan edip kaldığı yerden yoluna devam edecek. İYİ Parti tekrar 6’lı masaya döner mi? Sanmıyorum. Ama Türk siyasetinin duayeni rahmetli Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat çok uzun” sözünü de hiçbir zaman unutmadım. Yalnız şu bir gerçek muhalefet ağustos böceği gibi. Üç yıl boyunca çalıp söyledi.

BÜYÜK BAŞKAN CENGİZ ERGÜN’DEN ÇALIŞANLARINA BÜYÜK ZAM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün çalışanlarına yılın en büyük zammını yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ genel müdürlüğünde çalışanların alacağı yüzde 149’luk zam yapıldı. Her iki kurumda çalışanların alacağı en düşük ücret 11 bin 367 TL oldu. 4 bin 500 çalışanın yüzünü güldüren Başkan Ergün “Bugün, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz ile iştirakimiz olan şirketlerimizde çalışan arkadaşlarımıza hayırlı ve güzel haberler vermek için bir araya geldik. 4.500’ü bulan şirket çalışanı arkadaşımızın refah seviyesini yükseltmek ve daha iyi bir hayat yaşamaları için Hizmet-İş Sendikamızla sağladığımız mutabakat gereği 2022 Haziran ayında 4.556 lira olan en düşük ücrete, yüzde 149’luk bir artış gerçekleştirdik. Personelimizin alacağı en az ücret, 2023 yılı itibariyle 11.367 TL olmuştur. Yeni ücretlerin değerli çalışanlarımıza ve onların kıymetli ailelerine hayırlı uğurlu olmasını yürekten diliyorum, güle güle harcasınlar. Alileriyle çok daha huzurlu ve mutlu olsunlar” dedi. Büyükşehir Belediyesinin Büyük Başkanı Cengiz Ergün çalışanlarına değer veren ve emeğin karşılığını en iyi şekilde alması için çalışan ve düşünen bir büyük başkandır. Bu zamları veren Başkan Ergün’ü kutluyorum. Büyüklüğüne yakışanı yapmıştır. Çalışanlarına da yeni zamların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık ve sıhhat içinde harcamalarını tanrıdan diliyorum.