TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz hafta Denizli’de iş dünyasının paydaşları ile bir araya geldi. Başkan Hisarcıklıoğlu ile tanışıklığımız eskiye dayanır. Rahmetli Bülent Koşmaz zamanında kendisiyle yurtiçi ve yurtdışı birçok seyahatte bir araya gelmiştik. Son zamanlarda ise Manisa programlarının hepsinde görüşüp gündem hakkında sohbet ederiz. Bazı çevreler tarafından son yıllarda eleştirilerin odak noktası haline getirilmeye çalışsa da Hisarcıklıoğlu iş dünyası ve iktidar arasında kö

BİR DİZİ AÇILIŞLARA İMZA ATTI

Rifat Hisarcıklıoğlu Denizli programı kapsamında bir dizi açılışlara da imza attı. Denizli Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun dua okumasının ardından kurdela kesildi. Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Hisarcıklıoğlu’na binayı gezdirdi.​

Törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ticaretten, tarıma ve tekstilden turizme kadar geniş bir alanda, Türkiye’nin yıldız şehri olan Denizli’de olmaktan şeref duyduğunu belirterek, yan yana hareket edince marka şehir olduğunu söyledi.

24 derslikli, Denizli Merkezefendi TOBB Ortaokulu'nun resmi açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Ama bununla da sınırlı kalmadık. Denizli il ve ilçe Oda ve Borsalarımızın talebi üzerine, Denizli’de Oda ve Borsa bulunan 5 ilçeye daha, yani Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas’a, birer okul daha yapma kararı aldık. Denizli’mize, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Borsası’nda faaliyete geçen, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin de açılışını gerçekleştirdiklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, “Şimdi Denizli’deki bu merkez sayesinde, ticari ihtilaflarınızı, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN MEHMET YILMAZ’I YANINDAN AYIRMADI

Hisarcıklıoğlu’nun Denizli programı kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz bir gün önceden Denizli’ye gitti. Kendisi GTİ yönetim kurulu üyesi de olduğu için yönetim kurulu toplantısına katıldı. Sonra GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya geldiler. Ertesi gün GTİ yönetim Kurulu üyeleri Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Çardak havalimanında karşıladı. Yavuz Donat’ın da yakın dostu önceki dönem TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek’te gelen heyette yer alıyordu. Cemil Çiçek Başkan Mehmet Yılmaz’ı çok sever. İkisinde de orijinal fıkralar olduğundan ikisinin sohbetinde kahkahalar havada uçuşur. Bu bağlamda Denizli’de bu ikilinin sohbetinin çok keyifli geçtiğini öğrendim.  Rifat Hisarcıklıoğlu programlarına geçtiğinde ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı bir an olsun yanında ayırmamış. Adım adım Denizli’yi birlikte gezmişler. Başkan Mehmet Yılmaz ile konuştuğumda ‘Önümüzdeki günler Rifat beyi Manisa’da ağırlamayı planlıyoruz. Kısa süre içerisinde Arabuluculuk merkezimizi Manisa İş dünyasının hizmetine sunacağız’ dedi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da programında bir bölümünde yer almış.

ZORLU VE BAŞKAN YILMAZ DENİZLİ’DE GÖRÜŞTÜ

Denizli Sanayi Odası yeni hizmet binası açılışına ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Başkan Mehmet Yılmaz bir araya geldi.  Uzun süre sohbet eden ikili Manisa sanayisi üzerine fikir alışverişinde bulundular. Öğrendiğime göre sohbette Ahmet Nazif Zorlu Başkan Mehmet Yılmaz’a Manisa Organize Sanayi Bölgesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın uyumlu bir şekilde çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Boşuna demiyor Mehmet Yılmaz;  ‘ En güzel dil sevgi dili’ diye. Kısacası Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Denizli programı dolu dolu geçti. Başkan Mehmet Yılmaz tüm programlara katılarak Manisa’mızı en iyi şekilde temsil etti. Darısı Manisa’da yapılacak programın başına.