Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz… Bildiğini söylemekle ünlü. Geldiği noktada iktidarından muhalefetine her kesimin ilgi odağı oldu. Gerçekleri söylemesi ile bulunduğumuz dönemde parlayan bir yıldız misali herkes kendisinden ne kapabilirim peşinde. Bildiğiniz üzere Başkan Mehmet Yılmaz ekim ayında yapılan seçimler ile güven tazeledi. Seçimin ardından kaldığı yerden devam edip etkinliklere, ziyaretlere ve projelere devam etti. Genelde akşamları Söğütaltı kahvesinde kendisiyle denk geliyoruz. Bu ara kendisini göremiyorum. Geçen çarşıda denk geldiğimizde ayaküstü sohbet ettik. ‘Hızına yetişilmiyor… Basından takip ettiğime göre gelenin gidenin çok başkan’ dedim. Başkan Yılmaz’da; ‘Herkes karşısındakinin duymak istediği söylüyor. Bizde tablo farklı. Ben gerçekleri söylüyorum. Bu yönümüz şimdi kıymete bindi’ diyerek gülüştük. Hakikaten öyle AK Parti heyeti ziyarete geliyor. CHP heyeti de. Muhalefet iş dünyasındaki aksaklıkları detaylıca öğrenirken, iktidarda bürokrasi kaynaklı yaşanan gecikmeleri en ince ayrıntısına kadar Manisa TSO ziyaretlerinde öğreniyor.

YENİ OSB’LER YOLDA

Yapılan ziyaretlerde genel olarak yapılacak OSB’ler ile ilgili gelen heyetlere bilgi veriliyor. Uzunburun OSB ve Yüksek Teknoloji OSB önümüzdeki yıllarda Manisa’mıza çağ attıracak hamleler. Bunların altyapısını şimdiden düşünmek, getirisini düşünürken oluşacak konut sıkıntısına çözüm bulmak lazım. Testi kırılmadan yol göstermek herkes için hayırlı olur. Bu noktada Başkan Mehmet Yılmaz yapılacak yatırımların her yönünü, getirisini, götürüsünü iktidardan muhalefete herkese anlatıyor. Esasında ortak noktada buluşup Manisa için el ele verilmeli…

MECLİS TOPLANTISINDA 2023 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ KONUŞULDU

Malum yeni yıl yaklaşırken iş dünyası gelecek yıl ekonomideki beklentileri değerlendirdi. Başkan Mehmet Yılmaz 2023 yılının ekonomik açıdan zorlu geçeceği söylüyor. 2023 yılı seçim yılı olması biraz insanları korkutuyor. Gerçi iş dünyası oldu olası seçim atmosferini sevmez. Kurulu düzen, işleyen çarkta aksaklık olur diye çekinirler. Bakalım gelecek yıl tablo nasıl olacak? Başkan Yılmaz’ın çizdiği tabloda ayağımızı yorgana göre uzatmamız gerekecek.

Bununla birlikte Başkan Yılmaz Alibaba.com yetkilerini Odaya davet ettirerek Manisa TSO üyelerinin e-ihracat yolu ile iş hacimlerini büyütmelerine katkı sağlamak amacıyla, Manisa TSO ve Alibaba.com Türkiye Temsilcilerinden TradeFive iş birliği ile ‘’Alibaba.com ile E-İhracat Tanıtım Toplantısı’’ düzenledi. Manisa iş dünyasının yoğun katılım sağladığı toplantıda Başkan Yılmaz; ‘Dijital Çağın Şartlarına Ayak Uyduramazsak Yok Olup Gideriz’ diyor. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Çağa şüphesiz ki ayak uydurmak lazım.

GES PROJESİ GELİYOR

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası artan enerji fiyatlarına kayıtsız kalmayarak oda adına GES projesine imza atıyor. Başkan Yılmaz; ‘Çok uğraştık ama son noktaya nihayet geliyoruz’ dedi. Ah o bürokrasi deveye hendek atlatır ama dosyaları sümen altından yukarı çıkartmaz. Neyse ki Başkan Yılmaz inadı ile bu projenin üstüne düşüp çok büyük bir yol almış. GES projesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – 2022 üreten şehirler programı kapsamında Manisa TSO önemli projelere imza atmak üzere. Başkan Yılmaz iki proje için; “2022 üreten şehirler programı kapsamında, odamızca sunulan verimli kaynak, verimli üretim projesi şu an onaylandığının haberi geldi. GES projemizde de güzel bir şekilde ilerliyoruz. Enerji şu an bile çok büyük sorun. İleride bu sorun artarak devam edecek. Testi kırılmadan önlem almak lazım. Bu projelerimiz şekillendikçe, ilerledikçe sizleri haberdar edeceğiz. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki yapacağız GES projemiz ile Manisa iş dünyasının enerji sıkıntısına bir nebze olsun nefes aldıracağız. Bunu hep birlikte yapacağız” Şimdiden hayırlısı olsun.

Yılın son günlerinde Manisa TSO yoğun temposu ile iş dünyasının 2023’e hazırlıklı girmesi için gereken uyarıları, düzenlenmesi gereken etkinlikleri yapıyor. 2023’te de bu tablo böyle devam edecektir. Başkan Yılmaz boş durmayı sevmez. Yılın son günlerinde bile hiç durmaksızın çalışmaya ve üyelerine fayda sağlayacak etkinlikler yapmaya devam ediyor.

ZORLU BİR YILI GERİDE BIRAKIYORUZ

Koronaydı, ekonomiydi, siyasetti derken zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Malum yarın akşam yılın son günü. Ben yılbaşını evimde değerli eşim Nermin Hanım ile birlikte geçireceğim. Siz değerli okuyucularıma da 2023 yılının insanlığın barış içinde yaşadığı, sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur içinde geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyorum. Herkese iyi seneler. Kalın sağlıcakla…