Hüseyin Tanrıverdi 23 yıllık sendikal yaşamı ve 12 yıllık siyaset yaşamında yaptığı konuşmaları derleyip bir kitap haline getirmiş. “Değerli dost üstat Ertuğrul Aytaç Bey’e sevgi ve saygılarımla” diyerek Siyaset Köprüsü isimli kitabını bana Ataman Taydaş ile ulaştırdı. Kendisine teşekkür etmek için Ataman Taydaş’ın yanında aradım. “Manisa’ya bekliyorum. Ahmet Songüler ile birlikte anıları tazeleyelim” dedim. Geleceğini ifade etti. Ben de AK Parti Manisa Milletvekilliği yapan partinin üst kademelerinde görev alan yerel yönetim yasalarının çıkmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yakın çevresinde bulunan Hüseyin Tanrıverdi dostuma “Bekliyorum” dedim.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SUNUŞU

Kitabın sunuş yazısını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazmış. Başkan Erdoğan “Uzun yıllar birlikte çalıştığımız, birlikte yol yürüdüğümüz, ülkemize hizmet etme bahtiyarlığı yaşadığımız Hüseyin Tanrıverdi siyaset, sendikacılık ve sivil toplum sahalarında ülkemizin yetiştirdiği önemli isimlerden biridir. AK Parti Manisa Milletvekili sıfatıyla parlamentolar arası Türkiye-Filistin dostluk grubunun kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Hüseyin kardeşimiz bu süreçte Filistin davasının güçlenmesini sağlamıştır. Hüseyin Tanrıverdi’nin uzun yıllar boyunca siyasete ve sivil toplumda elde ettiği bilgi, birikim ve tecrübeyi Yerelden Genele, Genelden Yerele Siyaset Köprüsü kitabıyla taçlandırması takdire şayandır. Bu kitap kişisel bir hafıza tazeleme olmasının yanı sıra Türkiye’nin 19 yıllık AK Parti iktidarında hangi sıkıntılardan, hangi badirelerden, hangi süreçlerden geçtiğini anlatan kıymetli bir arşiv niteliğindedir. Siyasetçiler ve araştırmacılar başta olmak üzere yakın siyasi tarihimize ve çalışma hayatına ilgi duyan Siyaset Köprüsü kitabından istifade edeceğine inanıyorum. Siyasetçi, sendikacı, sivil toplum temsilcisi ve şimdi de yazar kimliği ile ülkemize yaptığı eşsiz hizmetlerden dolayı Hüseyin Tanrıverdi kardeşime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum”

HÜSEYİN TANRIVERDİ KULA’DA DOĞDU

4 Eylül 1956 tarihinde Manisa’nın Kula ilçesinde doğan Tanrıverdi ilkokulu Kula’da, ortaöğretimini Uşak’ta, yüksek öğretimini Gaziantep Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamladı. 1979’da işçi olarak çalışırken Hizmet-İş Sendikasını kurarak Genel Başkan sıfatıyla aktif sendikal mücadeleye başladı. 1979’dan itibaren Hizmet-İş’in genel başkanlığı ile birlikte Hak-İş Konfederasyonunun Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Türk dünyasının çalışma hayatına ilişkin katkıları nedeniyle Azerbaycan İşçi Sendikalarının önerisiyle Azerbaycan Devlet Nişanına layık görüldü. 2012 yılında 11. Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından “Onur Ödülü” aldı.

Hüseyin Tanrıverdi 2019 yılında Lady Of The Earth Vakfı tarafından verilen “Filistin davasını destekleyen yılın şahsiyetine layık görülen ilk Türk vatandaşı oldu. 22., 23., 24. dönem AK Parti Manisa Milletvekili olarak parlamentoda başarı ile görev yapan Hüseyin Tanrıverdi yakın siyaset dostlarımdandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını sürdürdüğüm 37 yıl içinde bana hep destek oldu. Kongrelerde seçildiğimde Manisa’ya gelerek cemiyette kutlayan AK Parti Manisa siyasetinin değerli bir siması olan Hüseyin Tanrıverdi ile yurt içi ve yurtdışı gezilerinde beraber olduk. Dostluğumuz ve görüşmelerimiz hala devam ediyor. Siyaset kitabını yayınladığı için ben de teşekkür ediyorum. Kitabı okumaya başladım bile. Sendikacılık ve siyasetin geçmişteki anılarının yanı sıra meclis konuşmaları da güzel. Hüseyin Tanrıverdi dostlarına kitabını göndermeye başladı. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine yakında gelir. Tekrarlıyorum dostum Hüseyin Tanrıverdi, bekliyorum.