Kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayan Manisalı Avukat Mustafa Karakaş, Zülfikar Gürcan ve Ekonomist Hikmet Oray Yalçın hacı olarak Manisa’ya döndüler. Söğütaltı Kahvesinin üç müdavimi yüzbinlerce müslüman ile birlikte Kabe’ye veda ederek ülkemize döndüklerini bana bildirince ben de bu yazımı kaleme almak zorunda kaldım. Bu Kurban Bayramında 30 yılın rekoru kırıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kutsal topraklarda 92 bin 500 Türk vatandaşının hacı olduğunu açıkladı. Erbaş hac mevsiminde 25 vatandaşımızın vefat ettiğini duyurdu.

KABE’DE SON TAVAF

Pazar günü öğleden sonra yurtdışından arandım. Telefonu açınca kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren Manisalı Ekonomist Hikmet Oray Yalçın’ın sesi ile karşılaştım. Yalçın “Mustafa ve Zülfikar ile birlikte havaalanındayız, dönüyoruz” dedi. Bende “Bir dakika dur. Kutsal topraklarda görevinizi yerine getirdiniz. Hayırlı olsun. Kurban Bayramı arifesi gününü bana anlat” dedim. Bu sırada Avukat Hacı Mustafa Karakaş “Başkan Allah sana da nasip etsin” dedi. Ben de “Amin” dedim. Hacı Hikmet Oray Yalçın “Kurban Bayramı arifesinde Arafat ve Müzdelife’de vakfe görevini yaptık. Sonra cemarata geçerek büyük şeytan olarak ifade edilen Akabe Cemresine 7 taş attık. Kabe’de ziyaret tavafı sayı gerçekleştirdik. Kurbanlarımızı Mustafa ve Zülfikar ile kestik. Tıraşımızı olduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olduk. Tavafta zaman zaman gözyaşlarımızı tutamadık. Her Müslümana hacı olmak nasip eylesin” dedi.

HER ŞEY KISMETLE

Her akşamüstü evden çıkıp Söğütaltı Kahvesine gitmek benim için farz haline gelmişti. Bayram öncesi Avukat Zülfikar Gürcan ve Avukat Mustafa Karakaş ile birlikte olduk. Her ikisi de hac farizasını yerine getirebilmek için harıl harıl çalışıyorlardı. Mustafa Karakaş’ın hac seferine çıkma işi kesinleşti. Ekonomist Hikmet Oray Yalçın da “Benim işlemlerim de tamam” dedi. Avukat Zülfikar Gürcan’dan ses seda çıkmıyordu. Mustafa Karakaş ile Hikmet Oray Yalçın’ı hac seferi için uğurladıktan sonra Çapala Mehmet ile kahvede otururken Avukat Zülfikar Gürcan geldi. Yüzü gülüyordu “Ben de yarın Mekke yolcusuyum” dedi. Ne derler her şey kısmetle. Hac farizası için Mustafa’yı Hikmet’i ayaklandıran Zülfikar Gürcan da son anda kutsal topraklarda birlikte oldular. Her Müslüman gibi kutsal topraklarda görevlerini tamamlayan Mustafa Karakaş, Hikmet Oray Yalçın ve Zülfikar Gürcan hacı olarak Manisa’ya döndüler ve dün akşam da Söğütaltı Kahvesinde dostları ile hacı olarak buluştular.