Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu’nun ‘Yangın var yangın var ben yanıyorum, yetişin dostlar tutuşuyorum’ dediği gibi seçim sonrası gittiğim Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’nın püfür püfür esen ortamı bırakıp Manisa’nın kavurucu sıcakları ile yüzleştim.

Aslında seçim sonrası planım, pılımı pırtımı toplayıp eşim Nermin Hanım’la Çeşme Ildır’daki yazlığıma gitmekti.  Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Nermin Hanım’ın Manisa’da işleri varmış. İki torunum Ecem ve Zeynep Londra’ya yaz okuluna gideceklermiş. Dün her ikisini de Londra’ya uğurladık. Nermin Hanım, “Torunlarımı uğurlamadan bir yere gitmem. Sen istersen Kuşadası’na git” deyince emir demiri keser misalı hanım sözü dinlemek zorunda kaldım.

Nizamettin Etyemez dostumu aradım. Güzelçamlı’da oteldeymiş. Durumu anlattık. “Otelde yerin hazır” deyince atlayıp Kuşadası’na gittim. Termal otelde müşteriler havuz başında. İsmail Etyemez ve çocukları iş başında. Hasan Çoksöyler de yazlığında Almanya’dan gelen misafirlerini ağırlıyormuş. İsmail Etyemez ile akşam yemeğini beraber yedik. Nizamettin Etyemez ve dostları ile sohbet ettik. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Nizamettin Etyemez gecenin geç saatinde Manisa’ya döndü. Ben de yol yorgunluğu ile denize karşı odamda mis gibi uyku çektim. Sabah günlük gazetelerime bir göz gezdirdim. İsmail Etyemez’le kahvaltımı yaptım. Sonra otelin aktivitelerine baktım. Hamama girdim ve masaj yaptırdım. İsmail Etyemez dostumu yoğun işleri ile başbaşa  bırakıp Hasan Çoksöyler’i aradım. Çoksöyler, “Gözümün nuru buyur” dedi. Ben de “Anladık Hasan misafirlerin var. Ben misafir değil miyim?” deyince koşup otele geldi. Bir süre sohbet ettik. Güzelçamlı’nın beyinin keyfi yerinde. Hürriyet Gazetesi’nden yılların dostu Mustafa Tatar geldi. Beni aldı. Kuşadası’nda Gaziantep sofrasında buluşturdu. Hanifi usta bize bir sofra kurdu, muhteşem. Fasıl gecenin havasını güzelleştiriyordu. Kavun, peynir ve kebaplarla harika bir gece geçirdim. Yemek sonrası biraz dolaştık. Seçim sonrası tatilciler yeni yeni geliyor. Eski Kuşadası’ndaki kalabalık ortam yoktu. Kaldığım sürede dostlarla olunca canım sıkılmadı. Manisa’ya gelince cehennem sıcakları ile boğuşmaya başladım. Bu hafta herhalde Nermin Hanım’la Çeşme’ye gideceğiz. Orada da Zafer Ünal başkanımla tatilin keyfini çıkaracağım.