Süper Ligin zirvesinde Galatasaray şampiyonluğa doğru koşuyor. Antalya’yı Cimbom 2-1 ile geçerken Kartal Şenol Güneş ile Kayserispor’u 2-0 yenerek 4’te 4 yaptı. Trabzon İstanbulspor karşısında fırtına gibi esti. Muhteşem futbolunu 4 golle süsledi. Başakşehir Kasımpaşa’yı 3-1’lik skorla geçti. Fenerbahçe ligin ilk haftasında Kadıköy’de 3-3 berabere kaldığı Ümraniye karşısında zor bir galibiyet elde etti. Yani sizin anlayacağınız Süper Ligde geçen hafta zirvede mücadele eden beş takım haftayı üçer puan alarak kapattı.

HEDEFE KİTLENDİ

Galatasaray Okan Buruk yönetiminde Süper Ligde başarılı sonuçlarla liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor. Şuanda tartışmasız lider. İcardi Antalya ağlarını havalandıran ve gol sayısını 6’ya yükseltirken ülkesi ve Avrupa medyasında geniş yer buldu. Ben Fenerbahçe galibiyetinden sonra Cimbom’un Hatay ve Antalya karşısında oynadığı futbolu beğenmedim ama iki maçta 6 puanı hanesine yazdırmasını bilen Aslan hocası Okan Buruk’la parlak bir sezon geçiriyor. Ben bu hafta Giresun maçından çekiniyorum.

KARTAL UÇUYOR, FIRTINA ESİYOR

Şenol Güneş ile uçuşa geçen Kartal Redmon’un füzesiyle Salih’in de şık golü ile Kayseri engelini deplasmanda 2-0 ile geçti. Abdullah Avcı ile son haftalarda inişli çıkışlı sonuçlar alan Trabzon İstanbulspor’a gol yağdırınca otuz beş bin seyircisine evinde mutlu bir akşam yaşattı.

FENERBAHÇE YENDİ AMA

Haftanın zirvesinde 4 takımın yarışı puansız kapattıktan sonra Pazartesi akşamı Fenerbahçe Ümraniye maçını iki Fenerbahçeli Atilla Efendioğlu ve Almanyalı Yüksel ve Beşiktaşlı Ahmet Songüler ile birlikte seyrettim. 90 dakikalık mücadelede Fenerbahçe rakibini zar zor son anda 2-1 yendi. Bu sezon hocası ve futbolu ile beğendiğim Fenerbahçe’nin sahasında şok yarattığı Galatasaray mağlubiyetinin hasarının devam ettiği görülüyor. Ne var ki Fenerbahçe’de Galatasaray gibi oynamasa da son iki maçını 6 puanla kapattı. Bu hafta Ümraniye maçı hataları ve sevapları ile çok konuşulacak. Ne kadar konuşulursa konuşulsun. Galatasaray’ı adım adım takip eden Fenerbahçe şampiyonluk yarışının favorilerinden. Kazanan daima haklıdır. Her zaman iyi oyunla kazanılmaz. Geçen hafta Fenerbahçe’de Galatasaray da futbolu ile değil kazandığı 3’er puanla konuşuluyor. Galatasaray lider. Fenerbahçe Süper Ligde ikinci sırada… iki büyük takımın mücadelesi her hafta devam ediyor.