Milli maç arası Fenerbahçe’ye çok ama çok yaramış. Kupada İstanbul’da Kayseri’ye elenen Fenerbahçe, Süper Lig’de Kayseri’yi evinde perişan etti. 4 golle 3 puanı hanesine yazdıran Kanarya bu ligin en iyi öten takımlarının arasına girdi. İsmail Kartal, Fenerbahçe’ye disiplin getirmiş. Kaliteli futbolculara da takımın formasının önemini öğretmiş. Aynı zamanda özlenen Fenerbahçe’yi yaratan İsmail Kartal, Başkan Ali Koç’a “Asla ikinci adam olmam” mesajını bu maç sonrasında iletmiş oldu. Fenerbahçe’nin bu hali ile ligin en iyi takımlarından biri haline geldiğini görüyoruz.

SARI KIRMIZILI DERBİNİN PROVASI MIYDI?

Fenerbahçe son 6 maçta 16 puan toplayarak gittiği Kayseri’de maça sakin başladı. Özgüveni ile kendine gelen Fenerbahçe ilk golü bulduğu 16’ncı dakikaya kadar iki önemli pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının sonuna kadar 6 net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe devreyi Miha Zajc ve Rossi’nin golleri ile kapatması ikinci yarıya rahat girmesini sağladı. Ramazanın birinci gününde Fenerbahçe-Kayseri maçını oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul ile birlikte izlerken Fenerbahçe’deki kaliteli futbolcuları, “Arap atı” gibi sonradan açılıp yarışı kazanan hüviyette gördüm. İrfan Can Kahveci’nin 54’üncü dakikadaki füzesi ile farkı üçe çıkarıp rahatlayınca Fenerbahçe’nin maçı kazanacağı bu anda belli olmuştu. 17 yaşındaki Arda Güler klasını yine konuşturdu. 85’de direğe takılan genç yıldız 90+3’te Mert Hakan’ın pası ile ceza sahası dışından sol ayağı ile müthiş bir gol attı.

GALATASARAY’A SELAM GÖNDERDİ

Bana göre Fenerbahçe, Kayseri’den Galatasaray’a haftaya oynayacağı derbi öncesi selam yolladı. Evinde oynayacağı derbi maçının mutlak favorisinin şimdiden Fenerbahçe olduğunu yazıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Ramazan’da yüzü gülüyor. Nasıl gülmesin? Cumartesi günü Manisa FK, Bolu’yu Bolu’da 2-1 yendi. İzlediği basketbol maçında lider Manisa Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediyespor’u 96-63 yenerek üst üste 7 maç kazanmasının gururunu yaşadı. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Fenerbahçe’nin Kayseri’de coşmasının aynı güne denk gelmesi Şam’da kayısı gibi bir şey… Bu hafta Galatasaray’ı da yenerse Fenerbahçe taraftarının gönlünde taht kurar. Başkan Cengiz Ergün’ün keyfine keyif katar.

GALATASARAY DA KAZANDI

Fenerbahçe maçını seyrettikten sonra torun Ertuğrul “Dede biz de kazanacağız mı?” dedi. Bende “Kazanacağız oğlum Karagümrük’ü yeneceğiz” dedim. İftarımı yaptıktan sonra Galatasaray-Karagümrük maçını izlemeye başladım. Kerem’in yarattığı penaltı ile daha maçın başında Galatasaray 36’lık Gomis ile 1-0 öne geçti. Sonra 35’lik Babel ile farkı ikiledi. Beni rahatlattı. Kerem sakatlanınca Aslan’ın kükremesi kısık kısık çıkmaya başladı. 60’ıncı dakikadan sonra oyundan düşen sarı kırmızılı takımı ayakta kaleci Muslera tuttu. Harikalar yarattı. Bir penaltı ve iki harika kurtarışla Galatasaray’ın kazanmasını ve 10 Nisan’daki Fenerbahçe derbisine moralli gitmesini sağladı. Krizden çıkan bu Galatasaray mucize yaratmazsa Kadıköy’den başı önde yenik çıkar. Kerem yoksa Fenerbahçe kolay kazanır. Üzülerek yazıyorum ama gerçek bu.