Ülkenin gündemi ekonomi. Hal böyle olunca milletçe her zaman olduğu gibi ekonomi profesörü oluverdik. Hangi haber kanalını açsanız dolar, Euro konuşuluyor. Ne olacak bu ekonomin hali? Sorusunun cevabını herkes vermeye çalışıyor. Ben her zaman diyorum, bana kızanlarda olsa yine söylemeye devam edeceğim. Türkiye güçlü bir ülke, geçmişte de bu tip krizler yaşadı. Hepsinden güçlenerek çıkmayı başardı. Önemli olan birlik ve beraberliğimizi korumamız.

Türkiye’de gündem ekonomi olunca da Manisa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan ve Türkiye’nin ilk 10 odası arasında yer alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda da gündem ekonomi. Benim yakın dostum, başkan  olduğu gündem beri yazılarımda belirttiğim Mehmet Yılmaz ile odanın çıtası daha da yukarı çıkar düşüncemin doğruluğu her geçen gün ortaya çıkıyor. Mehmet Yılmaz, sözü özü bir, doğruyu kişinin arkasından değil, yüzüne söyleyen bir isim. Seveni olduğu kadar, kızanı da çok. Malum doğru söyleyeni dokuz köyden kovalar demiş atalarımız. Ama birilerinin de doğruyu söylemesi lazım. Mehmet Yılmaz’da doğru bildiği yolda emin adımlarla ilerliyor. Odanın yaptığı etkinlik faaliyetleri de bunun bir göstergesi. Mehmet Yılmaz başkanlığında uyum içinde çalışan yönetim kurulunun felsefesi de odanın kapılarının herkesi açık olması. Bu da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın her görüşe duyduğu saygının  göstergesi.

Herkes ekonomideki son durumu anlatıyor. Bizlerde dinliyoruz. İyi olacak diyen de var, karamsar tablo çizen de. Bence önemli olan her iki görüşü dinleyip, iş insanlarının analizlerini ona göre yapıp pozisyon almaları. Bu anlam Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki gün önce ekonomist ve hazine eski müsteşarı Dr.Mahfi Eğilmez’i konuk etti. Mahfi hoca NTV’de uzun yıllar program yaptı. Görüşlerini anlattı. NTV’deki programı sonlansa da, hala görüş ve düşüncelerini anlatmaya devam ediyor.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan konferansı bizim Burhan takip etti. Başından sonuna kadar izlediği için kendisinde konferansla ilgili bilgiler aldım. Mahfi hocanın ekonomi ile ilgili çizdiği tablo olumlu değilmiş. Ama şunu da ifade etmeden geçememiş, hastalığı doğru teşhis edilip, doğru tedavi yapılırsa bu tablo olumlu hale geleceğini söylemiş. Bu Mahfi hocanın görüşü. Bence bu işin sorumluluğunu üstlenen başta siyasiler olmak üzere Mahfi hocanın da ne söylediğini, ne anlatmak istediğini analiz etmeleri gerekir. Doğruyu bulmak için her görüşü dinlemenin faydası olacağına inanıyorum. Burhan’ın bana söylediği Manisa iş dünyası bu etkinliğe büyük ilgi göstermiş. Salonun neredeyse tamamı doluymuş. Bu da oda yönetiminin gündemi ne kadar iyi takip ettiğini ve bu gündeme göre konuk seçiminde ne kadar doğruyu yaptığının bir göstergesi.

Konferans öncesinde de Başkan Mehmet Yılmaz her zaman ki gibi kendi üslubuyla harika bir konuşma yapmış. Özetle şunu demiş, ’Söylemle değil icraatla bu işleri yapma noktasındayız.  Kimseyi ötelemeden ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.’  Başkan Yılmaz’ın bu sözleri salondan büyük alkış almış. Yine doğruları söylemiş. Ahhlarla, Vahhlarla bir yere varamayız. Birbirimizi ötekileştirmeden hep birlikte çalışmalı, üretmeliyiz. Bu ülke hepimizin.