Pazartesi, Cumhur ittifakının büyük günüydü…

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP’li İlçe Belediye Başkanları Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Selendi Belediye Başkan Adayı Nurullah Savaş ile birlikte AK Parti’ye ziyarette bulundu.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve teşkilat üyeleri, Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ü parti binasının girişinde çiçeklerle karşıladılar.

TARİHİ BULUŞMADA YÜZLER GÜLÜYORDU

Bu tarihi buluşmayı yakından izledim. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi toplantı salonuna kadar Başkan Cengiz Ergün’e eşlik ettiler. Her iki ilçe belediye başkanının Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün’le samimi havada görünmeleri, birbirlerini sıcak karşılamaları ve kucaklaşmaları tarihi buluşmaya damgasını vuruyordu.

İYİ PARTİ’DE BEKLENEN İSTİFA

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yan yana otururken, 17 ilçe belediye başkanı salonda yerlerini almış, her iki başkanın konuşmalarını beklerken, Başkent’ten bir haber geldi. İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın partisinden ayrıldığı yönünde. Bence sürpriz değil. İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın bu ikinci istifasıydı. İstifa tek taraflıdır. Hayırlı olsun.

MERSİNLİ: İTTİFAK BAŞARILI OLACAK

Biz gelelim Cumhur ittifakının büyük buluşmasına…

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, “31 Mart öncesi 17 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cengiz Ergün’le ilk defa bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ülkenin bekası için yaptıkları ittifakın Manisa’da başarılı olacağına inanıyoruz. Büyükşehir belediye başkanlığı başta olmak üzere 17 ilçede de seçimleri kazanmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

ERGÜN: BU BİRLİKTELİK GEREKLİYDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de “AK Parti İl Başkanı ve sizleri ziyaret ederek seçim startını vermiş olalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin ülke çıkarları için kurdukları ve hayata geçirdiği beraberlik gerekli miydi? Gerekliydi. Ziyaretten mutlu olduğumu ifade edeyim. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

BULUŞMA YEMEKLE DEVAM ETTİ

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 17 ilçe belediye başkanı baş başa bir görüşme yapmak üzere il başkanlığında toplandılar. Seçim stratejileri üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Akşam da Taş Fabrika’da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve 17 ilçe belediye başkanına bir yemek verdi.

“BARIŞMAYI BİLMİYORSAN KÜSME!”

Rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel, “Siyasette barışmasını bilmiyorsan küsmeyeceksin” derdi. AK Parti ve MHP Genel Merkezleri yapılan ittifakın yalnız 31 Mart yerel seçimleri için olmadığını, 2023 yılına kadar süreceğini yerel yönetimlere iyi anlatmış. Herkes kısa sürede eteğindeki taşları dökecek. Ülke için var gücüyle çalışacak. AK Parti ve MHP’de bunu görür gibiyim.

MİLLETVEKİLİ AKÇAY CENGİZ BAŞKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Dün MHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret ederek baş başa bir görüşme yaptı. İstanbul’da trafik kazası geçiren Milletvekili Akçay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Başkan Ergün daha sonra vilayete geçerek Vali Ahmet Deniz başkanlığındaki Mesir toplantısına katıldı. Kendisine Allah kolaylık versin. Büyük yük, büyük sorumluluk. Yoğun bir tempo kendisini bekliyor.