Hafta başında Manisa Büyükşehir Belediyesinin hizmetleriyle ilgili değerli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile biraz sohbet etme fırsatı yakaladım. Gerçekten Manisa için önemli çalışmalar yapılıyor. Başkan Ergün, gecesini gündüzüne katarak, canla başla güzel projeleri hayata geçirmek için didiniyor.

Geçtiğimiz günkü yazımda Manisa Büyükşehir Belediyesinin birkaç hizmetinden bahsetmiş, yapılanları anlatmaya çalışmıştım. Daha bunları yazarken yeni yatırımlar için sevgili Başkanımız Cengiz Ergün’ün yeni yatırımlar ve mevcut yatırımların takibi için soluğu Ankara’da aldığını öğrendim. Cengiz Başkan’ın hızına yetişmek mümkün değil. Belediyenin yatırımlarının Ankara ayağını hızlandırmak amacıyla gittiği Ankara’da Başkan Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek turlarına başladı. Devlet Bahçeli, Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan önemli bir lider. Yüzler gülüyordu ziyarette.

Başkan Ergün, beraberindekilerle birlikte daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesinin çevreci yatırımları hepimizin malumu. Uzunburun’daki modern çöp depolama tesisi ile vahşi depolama sorununa son verdi. Şimdi o vahşi depolama dediğimiz yerlerden elektrik üretilerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlanıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve işletilen Atık Su Arıtma Tesisleri de, şehrin gelecek 25-30 yılını kurtarırken, gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir çevre garantisi veriyor. Başkan Ergün, Çevre ve Şehirciliğin yeni bakanı Sayın Murat Kurum’a bunları anlattı.

Başkan Ergün’ün diğer temaslarını da daha sonraki yazılarımda paylaşacağım. Hepinize iyi ve sağlıklı günler diliyorum.