Hangi partinin kazanacağı belli olmayacak yerel seçimlere bir ay kala Manisa’da Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’ya gelişi ile seçim hareketliliğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün dernek ve oda ziyaretlerinin yanı sıra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanları Dr.Mehmet Çelik daha önce belde olan şimdi mahalle statüsünde olan köy ve kasabalara konu aylar halinde çıkartmalar yapıyorlar.

Ömer Başkan geçenlerde Tilkiköy’e 300 kişi ile çıkartma yaptığı kulağıma geldi. Başkan Çelik bu işleri iyi bilir. Gidilen köylere bu kadar kalabalık gitmek bana göre gereksiz. Siyasette sahaya indiğinizde taraftarlarınıza ‘sen gel, sen gelme’ diyemezsin. Ömer Başkan’ın seçim çalışmalarında mimar Atilla Efendioğlu yanı başında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yerel seçimlerde yapılan anket çalışmalarına değer vermediğini meydanlardaki halka baktığını ifade ediyor. Anladığım kadarı ile ve televizyonda yapılan programlara baktığımda Ankara’da Mahsur Savaş’ın altı sekiz puan önde olduğu söyleniyor.

Bu söylentilere Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben alanlardaki kalabalığa bakarım” diyor. Diyor da geçmişlerde meydanlardaki kalabalıkların yanılttığı çok seçimlere Türkiye tanık oldu. 1950 yılında İstanbul’da rahmetli İsmet Paşa’ya “İşte İstanbul Paşam” denen kalabalığın sandığa yansımadığını hepimiz biliyoruz.

Manisa’da büyük şehir merkez ve diğer ilçelerde anket çalışmaları yapılıyor. Bu anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Merkez’de Başkan Çelik ve Başkan Çerçi açık ara seçimi önde götürdüğü iddia ediliyor.

Cumhur İttifakı’nda en büyük sıkıntının Akhisar’da olduğu belirtiliyor. Millet İttifakı’nın adayı Dutlulu’nun çok önde olduğu yapılan anketlerde ortaya çıktığı iddia edilenler arasında. Saruhanlı ve Gölmarmara’da sıkıntı var. Ancak büyük değil diyorlar. Yalnız geçenlerde Köprübaşı’nda Millet İttifakı’nın yaptığı toplantının fotoğraflarını gördüm.

Köprübaşı’nın nüfusu ne ki Millet İttifakı’na gösterilen ilgi beni şaşırttı. Açıkçası enteresan geldi. Önümüzdeki bir aylık süre içinde köprülerin altından çok suların akacağını düşünüyorum. Şunu açıkça belirteyim. Cumhur İttifakı seçimlere girerken bütün ilçelerin belediyeleri kendilerine ait. 1 Nisan sabahı ilçelerde Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlıkları 17-0 olur mu şüpheliyim. Ben daha ileri giderek Ankara hattında bulunan ilçelerimizde büyük sürprizler bekliyorum.