Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu aralar oldukça hareketli. Bir gün Ankara’da, bir gün merkezde, diğer gün Turgutlu’da sürekli etkin bir şekilde çalışıyor.

Arı gibi tabirine çok uygun. Göreve geldiği ilk günden beri makamda oturmadan halkın içinde yapılan hizmetleri yerinde inceleyen biri olduğu hepimizin malumu.

Sevgili Başkanımızın il genelinde trafik sıkışıklığının önüne geçmek için yaptığı kavşak projeleri birer birer tamamlanmaya başladı. Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı ile başlayan düzenleme Öğretmenevi bölgesindeki Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı ile devam etti. Manisa merkezinin ana arterleri olan buralara yapılan kavşaklar, gözle görülür bir rahatlık oluşturdu. Tabi Manisa Büyükşehir olunca Başkan Ergün, ekibiyle birlikte ilçelere de kritik bölgelerde kavşak projelerini hayata geçirdi. Turgutlu, Alaşehir ve Salihli’de bu kavşaklar artık bitim aşamasına gelmiş.

Başkan Cengiz Ergün, Salı günü Turgutlu’daydı. Alparslan Türkeş’in adının verildiği ve birinci etabının açıldığı kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Sevgili Turgay Şirin ile birlikte yan yol ve bağlantı yollarının tamamında incelemelerde bulundu, bilgi aldı, hızlı çalışma talimatı verdi.

Hava ve diğer şartların olumsuza dönmemesi durumunda 31 Aralık’a kadar kavşağın tamamlanması gündemde. D-96 karayolu üzerinde hem Turgutlu merkezini hem de İstanbul yolunu kullanan sürücüleri rahatlatacak bu güzel projenin “Kasaba”mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Başkan Ergün dün de Alaşehir’deydi. Orada da Süleyman Demirel’in adının yaşayacağı köprülü kavşak projesinin birinci etabının hizmete açtı.

Başkanımızın hızına yetişmek zor. Fakat Büyükşehir’in kavşak projeleriyle trafiğe çare olduğu tartışmasız bir gerçek. Bize düşen, emeği geçenlerden Allah razı olsun demek olur. inşallah kazasız ve belasız bu güzel ve modern kavşaklar kullanılsın diyorum.

İTTİFAKTA SON DURUM

Dün Manisa’da çarşı Pazar dolaştım. Erdoğan ve Bahçeli’nin buluşmasından çıkan ittifakı nasıl karşıladıklarını nasıl değerlendirdiklerini öğrenmeye çalıştım. Öğleyin Şafak Kebap Salonu’na gittim. Çapala Mehmet ile oturduk, Başkent’teki son gelişmeleri kebabımızı yerken değerlendirdik. Çünkü 48 saatte Başkent’te çok değişik senaryoların ortaya çıkacağı malum. Saatler geçtikçe vaziyette değişiklikler oluyor. Seçimin hareketli geçeceği malum. Şuan için AK Parti ve MHP arasında bir ittifak olacak. Ama bu birlikteliğin Manisa’ya yansıması nasıl olacak? Bu noktada kafalar karışık. AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısı, yarın saat 14.00'te İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu toplantı kafalarımızda ki soru işaretlerine cevap olacak. Ama ortalık çok toz duman ve dedikodular havada uçuşuyor. Bu yüzden şimdilik sadece dinliyorum. Önümüzde ki hafta neler olup bittiğini detaylı şekilde yazacağım.