Galatasaray, Trabzon kazandı. Beşiktaş evinde lider Sivasspor’a yenildi. Zirve yarışında Sivasspor Süper Lig’in ikinci yarısına süper başlangıç yaparak rakiplerine hayal kırıklığı yarattı. Bu yarışta, Pazar günü Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon ve Başakşehir; Beşiktaş-Sivas maçının sonucunun Kartal’ın yükseklerden uçmasına bağlamıştı. Evdeki hesapları çarşıya uymadı. Rıza Çalımbay’ın mütevazi takımı Sivasspor İstanbul’da Beşiktaş karşısında liderlik koltuğuna tesadüfen oturmadığını ispat eden bir galibiyet elde etti.

Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışına ortak olması için bu maçı kazanması bekleniyordu. Karşılaşmaya ilgi büyüktü. Her iki takımın 35 bine yakın taraftarı Vodafone Park tribünlerinde yerlerini almış maçın bir an önce soğuk ve yağmurlu havada başlamasını bekliyordu. Maç başladı Sivasspor İstanbul’da Beşiktaş karşısında akıllı bir oyunla ilk yarı 2-1 önde bitirdi. İkinci yarı 10 kişi kalmasına rağmen iyi bir savunma örneği göstererek Beşiktaş’a kalesini kapattı. Beşiktaş’ı yarıştan uzaklaştıran Sivasspor puanı 40’a yükseltti. 10 puan ciddi bir fark diyor Yeni Asır’ın köşe yazarı Metin Gökalp. Ben de kendisine katılıyorum. Yalnız futbolumuzun kalitesi belli. Ne zaman ne gibi sonuçlarla karşılaşacağımız belli değil. Bana göre 5 hafta içinde oynanacak maçlar zirve yarışındaki tablonun netliğine bir fikir verir. Bu hafta Alanya ve Göztepe’nin aldığı sonuçlara bakınca ligin üstündeki mücadelenin kıran kırana geçeceğini gösteriyor. Beşiktaş bu hafta Göztepe’ye, Galatasaray Konya’ya gidecek.

Galatasaraylılığımız askıda duruyor ama renk aşkımız Galatasaray Denizle maçını izlememize engel değil. Galatasaray Denizli karşısında haklı galibiyetini VAR sistemi sayesinde aldı. 26. Dakikada sol taraftan Sarrachi’nin ortasında ön direkte Emre Akbaba’nın bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Gol yan hakemin ofsayt kararı ile iptal edilirken orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR’a danışarak golün geçerliliğini sağladı. Onun için “İyi ki varsın VAR” diyorum. Denizli’yi Trabzon kupa maçında da seyretmiştim. İyi takım. Galatasaray’a İstanbul’da mağlup oldular ama kötü oynamadılar. Yakaladıkları fırsatları değerlendiremediler. Yoksa yine Fatih Terim’den yeni tür futbol masalları dinleyecektik. Galatasaray 3 puanla puanını 30’a yükseltti. Beşiktaş’ın da 30 puanı var. Yorumcular Beşiktaş’ın şampiyonluğa veda ettiğini söylüyorlar. Galatasaray için de umut vadediyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Puanlar eşit. O zaman bu yıl Süper Lig’de Galatasaray da Beşiktaş da şampiyonluktan uzak değil. Anlayın artık her yanımızı eyyamcılık sarmış.