Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ORC Araştırma şirketinin 12-24 Aralık tarihleri arasında 30 büyükşehirde yaptığı 2022’nin en başarılı başkanları araştırmasında yine zirvede… Cumhurbaşkanı adayı olmak için çırpınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da geride bırakarak en başarılı belediye başkanları arasında ilk dörtte yer aldı. Başkan Ergün’ün beğeni oranı %56,9. Başkan İmamoğlu’nun ise %56,6. Başkan Cengiz Ergün “Teşekkürler Manisa’m” dedi.

MANİSA’YA HİZMETE DEVAM

Başkan Ergün’ün adaylığı MHP’den kabul ettiği gün yanındaydım. Anemon Otelde Fikret Taşçı ve rahmetli Zeki Ayaydın ile birlikte. Gerçeği söylemek gerekirse Cengiz Ergün “MHP’nin belediye başkanlık teklifini kabul ediyorum, hazır olun” dediğinde şaşırmadım desem yalan olur. Manisa’da o günlerde yerel seçimlerde MHP’nin aldığı son oy 3600’dü. MHP’den aday olmasında Belediye Başkanı Bülent Kar’ın da Manisaspor başkanlığı konusunda verdiği sözden dönmesinin de rolünün büyük olduğunu da belirteyim. Ve Cengiz Ergün AK Partinin güzel günlerinde Manisa’da belediye başkanlığında mat etmeyi gece gündüz azimle çalışması sonucu elde etmişti. Birlikte gittik Manisa Belediye Başkanlığı görevini Bülent Kar’dan alırken o seçimde Başkan Ergün oğlum Gökmen Aytaç’ı da meclise yazmak istemiş rahmetli Bülent Koşmaz uygun görmemişti. Bugün oğlum Gökmen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün özel kalem müdürü olarak hizmet yarışında beraberler…

Başkan Cengiz Ergün yeni yıla girerken 30 büyükşehir belediye başkanları arasında yapılan 2022’de en başarılı belediye başkanları arasında ilk beşe girmenin Manisa adına onurunu gururunu yaşıyor. Yaptığı hizmetler ortada. Manisa’nın çehresini değiştiren modern kent görünümünü ortaya çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Teşekkürler Manisa'm... Günübirlik siyasi çekişmelerden uzak durarak, her zaman halkımızın yararına olacak proje ve hizmetlere imza attık. Hem sahada siz değerli hemşerilerimizden aldığımız olumlu dönüşler hem de kamuoyu araştırmalarında şahsıma gösterdiğiniz ilgi ve yakınlık, en büyük destekçimiz oldu. Türkiye'nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları arasında yer almamda göstermiş olduğunuz teveccühleriniz nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Yeni yılda da yine Manisa'mız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Gerçek balçıkla sıvanmaz. Başkan Ergün dostum olmasına dostum. Ama hizmet ve belediye başkanlığı görevinde ne kadar titiz kılı kırk yararak karar verdiğini bilenlerdenim. Ergün’e yapılan karalama kampanyalarından toplumun bıktığını ve kendisine olan güveni gösteren anket çalışmasında da bir kez daha ortaya çıktı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bugün Türkiye’nin başarılı 5 büyük belediye başkanı arasında. 2023’te daha çok Manisa ile bütünleş. Dostların ve arkadaşların ile beraber ol. Koronavirüs de bitti. Özletme kendini. Başarıların devamını dilerim.