Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün üzüm diyarı Sarıgöl’de üzüm kelteri dağıttı. Çarşı pazar dolaşarak esnafla birlikte oldu.

Muhtarlarla toplantılar yaptı. Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan’ı, MHP ve AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. İlçe ile ilgili bilgiler aldı. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’la makamında bir araya geldi. İlçeye yapılacak yatırımlar değerlendirildi. Bu ziyaretlerde MHP MYK Üyesi Ali Uçak, MHP İl Başkanı Murat Öner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdür Burak Aslay, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Demirci bulundu. Başkan Ergün’ün Selendi, Demirci, Kula ve Akhisar ilçelerindeki gezilerinde de bulunan bendeniz Sarıgöl ilçesinde halkın Başkan Ergün’ü bağrına nasıl bastığına tanık oldum. Kim ne konuşursa konuşsun Başkan Ergün’ün Manisa ilçelerinde kendisine olan güven ve sevgi devam ediyor. Başkan Ergün de bu sevgiye layık olmak için gece gündüz çalışıyor.

SARIGÖL ÇIKARMASINDA YOLCULUK SABAH BAŞLADI 

Yaz mevsimini Çeşme’de Boyalık’ta Mert Gönül’ün plajlarında açan iki yıl aradan sonra Ildır’daki Günkent’teki yazlığımda tek başına tatil yaparken Büyükşehir Belediye Başkanının Basın Danışmanı Göksel Topçu aradı. Sarıgöl programını bana bildirdi ve Manisa’ya döndüm. Cuma sabahında Göksel Topçu ve Manisa TV’nin Genel Müdürü Cihad Taysi ile yola sabah 8’de koyulduk. Salihli’de Cihad Taysi, Güven’de bizlere kelle paça çorba ikram etti. Sarıgöl’e gelene kadar Göksel ve Cihad ile sohbet ettik. Sarıgöl’ü severim. 1977 yılından beri Adalet Partisi döneminde çok dostlarım vardı. Şimdi tek yaşayan Tırazlar köyünde oturan il genel meclis üyeliği yapan Cengiz Ceyhan kaldı. Sarıgöl’e gelirken kendisini aramadım. Ama Başkan Cengiz Ergün ile çarşı pazar dolaşırken karşıma yılların dostu Cengiz Ceyhan çıkmaz mı? Bana haber vermediğim için sitem etti. Ben de durumu anlattım. Oğlum Gökmen’i 45 yıllık dostum Cengiz Ceyhan ile tanıştırdım. Hatıra fotoğrafı çektirdik. Sarıgöl pidesi yedirmek için çaba sarf eden dostuma veda edip Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile 2023’teki Cumhur İttifakının başkan adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtirmek için Sarıgöl cadde ve sokaklarında pazaryerinde esnafla sohbetlerde bulunduk. Karşı kaldırımdan vatandaşın elini sıkan dertlerini dinleyen Başkan Ergün’e ilgi ve alaka ister inanın ister inanmayın görülmeye değerdi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Fotoğraflar üzerinden yorum yapmakta hiç hoş değil. Sarıgöl genel seçimlerde CHP’ye oy veriyor. Yerelde ise MHP’li Necati Selçuk başkana. Necati Başkan Sarıgöl’de Büyük Başkan Cengiz Ergün gibi çok ama çok seviliyor. Gittim gördüm. Yazıyorum.

BAŞKAN ERGÜN “2023 SEÇİMİNİ KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Başkan Cengiz Ergün’ün Cumhur İttifakının MHP ve AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaretinde de birlikteydim. Başkan Ergün “Covid-19 nedeniyle uzunca bir süre bir araya gelemedik. Bu sürede hizmetlerimiz durmadı. Bundan sonra da durmadan devam edecek. Önümüzde 1 yıllık sürede 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhur İttifakı’na gönül vermiş gönüldaşlar için bu birliği devam ettirmek için kuşatma altında olan dünya güzeli ülkemizin geleceği için Cumhur İttifakı’nın başarılı olması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Bugünler geride kalacak. Hükümetimiz sıkıntılara çözüm üretmeye çalışıyor. Bizler verilen görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Ülkemizin geleceği bu seçimle belirlenecek. Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanmak için çalışmak görevimizdir. Allah bizi utandırmasın” dedi.

Bana göre Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Sarıgöl gezisi ve halkla bütünleşmesi mükemmeldi. Onu dağıtmış bunu dağıtmış bunlar boş laflar. Merak etmeyin 2023 seçimlerinde millet sandığa gidecek. Ak ve karalar belli olacak. Millet olarak birlik ve beraberliğimize özen gösterelim. Ucuz siyasetlerle bir yere varılmadığını 52 yıllık mesleğimde gördüm ve yaşadım. Millet cebine bakacak, yangın devam ediyorsa ona göre, hafiflemişse ona göre oy verecek.