Bazen zihnim kalbimin sesini bastırır. O zamanlarda sorularıma kitaplarda cevap ararım. Bir soru sorar, herhangi bir kitabı açıp baktığım ilk cümleyi okurum. Üç sorum varsa üç kitap açar, hepsine ayrı kitapların satırlarında cevap ararım. Galiba cevap bulamazsam aklımı yitireceğimden korkarım. Çünkü nedenleri ve sonuçları bildiğimde kendimi daha güvende hissederim. Sanırım belirsizlikler ya yapamazsam kaygımı kamçıladığı için hemen her soruya cevap ararım.

Dünyanın içine bulunduğu belirsizlik sanki son yıllarda daha fazla arttı yanılgısı beni de sarınca daha fazla tutunur oldum cevaplara. Hayal kurmaktan korkar olduğumu fark ettim. Önümüz hep belirsizdi. Beni ayıltan, kitaplardan aldığım cevaplar oldu. Sorduğum sorunun birine bir kitap "Zaman" dedi. Başka bir soruma başka bir kitap ise "Bekle" diye cevap verdi. Kendimi acemi bir falcıya gidip herşeye uyan cevaplar almış gibi hissettim. Zaten bekleyerek geçen zaman rutinim oldu. Ertelemek, beklemek insan hissettiğinde bitmeli. Harekete geçmeli. Ama nasıl? Zihnimden kalbimi duyamıyorken, aradığım cevaplar gelmiyorken nasıl harekete geçer nereden başlarım?

Derken aklıma bir teknik geldi. Bir sandalyeye oturdum. Gerçekleşmesini istediğim hayalimi zor da olsa netleştirdim. Daha sonra ayağa kalktım ve aynı sandalyeye  tekrar oturdum. Bu sefer hayalimi gerçekleştirmiş ben olarak konuşmaya başladım. İlk harekete nereden başladım, ne zaman, nasıl bir plan ile ilerledim, karşılaştığım güçlükler karşısında neler yaptım, kimlerden yardım aldım, motivasyonumu nasıl ayakta tuttum, daha bu işi başarmamış kendime öğütlerim neler bir bir listeledim. Sonra tekrar ayağa kalktım ve aynı sandalyeye  bu işe başlamamış ben olarak oturdum. Listeme baktım, düşündüm ve  çok işin var, harika dedim kendi kendime. O an zihnimin çözüldüğünü, kalbimin atışını hissettim. Bazen dedim işler tersten işliyor. Bunu anlatmalı ve kalbinin sesini duyamayanlara bir seçenek vermeliydim.

Görünen o ki insan nefes aldığı sürece ulaşmak istediği yere bir şekilde ulaşıyor. Yeter ki aşk olsun. Çünkü insan kendisine olan aşkı kadar hayallerinin peşinde koşar. Hayellerinize ulaşmanız için bir yol bulmanız dileğiyle.