Ayn-ı Ali deyince akan sular duruyor. Hizmeti ile İstanbul, Ankara ve İzmir’in siyaset, iş dünyası ve spor camiasının ulusal medyanın ünlülerinin uğrak yeri.

Her gün olmasa da Manisa’da olduğum sürede yürüyüşlerimi Kitapsaray’ın karşısındaki evimden çıkıp Ticaret ve Sanayi Odasına oradan Karaköy’e ve dönüşte Ayn-ı Ali’de mola veriyorum. İşletmecisi Osman İşanlarlar hemen yorgunluk çayımı getirir. Birlikte sohbet ederiz. Son gidişimde yaz yüzünü iyice gösterdiği için “Başkan sana limonata ikram edeyim” dedi. Ben de “Önce soğuk su ardından limonata” dedim. Yanıma oturdu. Elinde telefonu ile oynamaya başladı. “Ne yapıyorsun?” deyince “Ayn-ı Ali’yi gelen konukların fotoğraflarına bakıyorum” dedi. Ben de Ayn-ı Ali’nin ününün yurt çapında olduğunu bildiğim için “Osman bana da göster Manisa’ya gelip buraya uğrayan siyaset, iş dünyası ve spor camiasının ünlülerini” dedim. Birlikte telefonu kullanmaya başladık. Bir baktım Galatasaray Kulübünün medyatik yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, sonra eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Şeref Malkoç. Ulusal medyanın ünlülerinden Hıncal Uluç ve abisi Öcal Uluç, Manisa’nın eski valisi Ahmet Deniz, AK Parti’nin patronu MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Baro Başkanı Ümit Rona, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, kadim dostu Nizamettin Etyemez, İstanbul iş dünyasının ünlü iş insanı Talu Çiftliğinin ortaklarından Osman Talu, Şehzadeler AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Ulusoy, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım say say bitmiyor.

Osman ile telefonla oynamaktan canım sıkıldı ama iyi oldu. Ayn-ı Ali’nin koronavirüsten sonra kendine gelip yalnız Manisalılara değil kent dışından Manisa’ya gelenlerin uğrak yeri olduğunun bir kez daha tecilini gördüm. Geçmişte de öyleydi. ANAP döneminde Milletvekili Abdullah Akarsu, Erkan Mumcu, Bilal Doğan ile Ayn-ı Ali’de birlikte olup gece boyu güzel sohbet ettiğimiz anılarım gözümün önüne geldi. Ayn- Ali’nin işletmecisi Osman müşterileri ile bizzat kendi ilgileniyor. Bende zaman zaman oğlum Gökhan ile uğruyorum Ayn-ı Ali’ye. Lüks müşterilerinin iyi hizmet aldığı bir yer Ayn-ı Ali. Mevsimine göre meyve ikramları, çerezler müşterilerin ilgisini çekiyor. Sultan çayı gelenlerin ilk tercih ettikleri oluyor. Ayn-ı Ali’de huzur bulmaya gelenler kahve tercihlerini de yapabiliyor. Yıllardır kaliteli hizmetinden ödün vermeyen Ayn-ı Ali işletmecisi Osman İşanlarlar teşekkürler.