Zaman tüneli içine girdim yine gazetem Olay’da. Geçmişte yaşadıklarım anıların fotoğraflarını arşivimden çıkardım. Ertan Korkmaz ve Esra Kale ile fotoğraflara baktık. 40 yıl öncesinde Manisa 19 Mayıs Stadında KONSER VEREN Ajda Pekkan ile birlikteyim. Ajda Pekkan genç ve star olduğu dönem. Bende gazetecilik mesleğimin zirvesine doğru çıkış yaptığım yıllar. Manisa 19 Mayıs Stadında beraberiz.

HİSARCIKLIOĞLU- KOŞMAZ-BEN

Rahmetli Bülent Koşmaz sayesinde odalar birliği ailesinin içine girdiğim yıllarda Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bülent Koşmaz ile birlikte bir Avrupa seyahatine çıkmadan önce bineceğimiz uçağın önünde birlikteyiz. Bülent Koşmaz nur içinde yat. Sayende yurtiçi ve yurtdışı toplantılarına katılmanın keyfini yıllarca yaşadım.

CENGİZ ERGÜN İLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilk belediye başkanı olduğu yıllarda güzel günler geçirdim. Yurtdışı gezileri bir başka oluyordu. O yıllarda Başkan Cengiz Ergün ile ekipte güzeldi. Azmi Açıkdil, Hüseyin Köroğlu, rahmetli Sezai Gürcan, Başkan Cengiz Ergün ve ben bir çok gezide beraber olduk. Sezai Gürcan Başkan Cengiz Ergün’ün kadar benim de yakın dostumdu. Aramızdan hiç ummadığımız bir anda ayrıldı. Hayat böyle bir şey. Huzura kavuştuğun an lanet bir hastalık alıp götürüyor bu dünyadan. Başkan Cengiz Ergün son zamanlarda kapalı kaldın Manisa’da. Şu koronavirüs salgını tamamen geçtikten sonra eski güzel günlere dönelim. Bu dünyanın nimetlerinden büyük başkan olarak faydalanalım. Güzel bir yurtdışı gezisi 2021’de güzel olur.

OLMAZSA OLMAZ HAYRULLAH SOLMAZ

Sevgili dostlarımdan Hayrullah Solmaz’ın dev cüsseli halinde rahmetli Ahmet Kurşun ile birlikteyiz. Bugün fazla kilolarım var diyorum ama o yıllarda da benim kilom bugünkü gibi geldi bana. Şimdi Hayrullah solmaz tığ gibi. Bıyık’ta açıldı. İnşaat sektörü kredilerle hareketlendi. Hayrullah Solmaz dostum keyfin yerindedir inşallah.

ANEMON’DA HALİT KIVANÇ İLE

Manisa Anemon Otel’in açılışında Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak Ege Bölgesinde başarılı gazetecilere ödül töreni düzenlemiştik. Hala dostluğumuz devam eden 90 yaşını aşan ünlü sunucu Halit Kıvanç’ta ödül törenimizi sunmuştu. Fotoğraf ustası Dr. Sedat Yılmaz Yeni Asır’ın rahmetli spor yorumcusu Denizlili Selamettin Bayındır. Anlatımları ile spor severleri mest eden Halit Kıvanç Manisa’nın Akhisar ilçesinden Yeni Asır ve Hürriyet Gazetesinde mesleğinin zirvesine çıkan Avni Erbay. Hala Yeni Asır’da spor yazarlığı yapan dostlarımdan Metin Gökalp. Şimdi Hürriyet Ege spor müdürü Nuri İmre. Fotoğrafta en yakışıklımız kaytan bıyıkları ile Metin Gökalp’in olduğunu da yazmalıyım.

AYNİ ALİ’DE ÖCAL VE HINCAL ULUÇ KARDEŞLER VE DOSTLAR

50 yılı aşkın meslek yaşamımda bana büyük desteklerini esirgemeyen Tercüman Gazetesinin efsane İzmir Bölge Müdürü Öcal Uluç kardeşi Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Nebil Özgentürk, Sultan Levent ve ben birlikteyiz. Öcal Uluç sık sık Manisa’ya gelir. Ayni Ali’de nargile içer. Köfteci Onur’da köftesini yer. Sevgili hocam Ayni Ali açıldı yalnız Sultan çayı ve kahveye beklerim.

TÜPÇÜ ÜLKÜ-ARİF PEKTAŞ

Arif Pektaş 1976 yılında 12 Eylül 1980 yılına kadar Manisa’nın Turgutlu Belediye Başkanıydı. Tüpçü Ülkü Gençgil’de benim ile birlikte Adalet Partisinde siyaset yapan genç yaşta aramızdan ayrılan Arif Pektaş ve benim yakın dostlarımızdan biriydi. O yıllarda hemen hemen Arif Pektaş rahmetli Sabri Ayvalı, Haşim Akcura, Tüpçü Ülkü ile birlikte olurduk. Ersan Atılgan, Ahmet Katöz ve Ümit Canuyar’ın da sevdiği bir isimdi Ülkü Gençgil. Gezmeyi, yemeyi içmeyi dostları ile sahilleri dolaşmayı çok severdi. Marmaris ve Bodrum’a çok beraber gittik. Yüzmeyi ve tekne gezmelerini severdi. O güzel günlerin birinde Arif Pektaş ben Ülkü Gençgil tekne gezisine çıkmıştık. Oğlum Gökmen ve Ülkü abimin oğlu Salih de vardı. Ne eğlenmiştik. Günün nasıl bittiğini anlayamadık. Sevgili Ülkü abim dostların hala unutmadı. Nur içinde yat. İşte zaman tüneli böyle bir şey. Anılarla dolu.