Ülke genelinde 2023 seçimlerine ısınmaya başladık. Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan. Altılı masanın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi görünüyor. CHP ile İYİ Parti’nin bu konudaki görüş ayrılığının kayıkçı kavgasından ileri gidemeyeceğine inanıyorum. Siyasi partiler bana göre 7 MAYIS’TA yapılacak olan seçimlerde başarıyı yakalamak için çalışmaya başladılar. Manisa AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, CHP İl Başkanı Semih Balaban ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz milletvekili aday adayı olmak için kolları sıvadılar. Üç partinin il başkanı genel merkezlerinin belirli süre içerisinde görevlerinden ayrılması bekleniyor. Üç il başkanı da parlamentoya soyundular. Milletvekili olma sevdalarında başarılı olmalarını dilerim. Siyasette kader ve kısmet çok önemlidir.

HIZLI VE ERYILMAZ’IN ŞANSLARI YÜKSEK

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ile İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın partilerinin genel merkezi tarafından seçilecek sıralarda gösterilme şansları çok yüksek görülüyor. CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın ise durumu CHP’de Özgür Özel faktörü nedeniyle biraz sıkıntılı görülüyor. Bana göre son yıllarda CHP’de Semih Balaban Manisa’da başarılı bir il başkanlığı görevini sürdürüyor. Yerel seçimlerde Manisa’nın 4 ilçesinde CHP’nin belediye başkanlığı kazanmasında büyük emeği var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa listesi yapılırken İl Başkanı Balaban’ın lehine hareket edeceği görüşü bende hakim. Balaban da bunu hak ediyor görüşündeyim.

SALİH HIZLI

Üç dönem Akhisar’da başarılı bir belediye başkanlığı yapmış olan Salih Hızlı’nın Manisa AK Parti İl Başkanlığına atanırken genel merkezin 2023 seçimlerinde milletvekili sıralamasına konulacağı sinyali verilmişti. Manisa AK Parti teşkilatları da bunu biliyordu. Salih Hızlı il başkanlığı sürecinde etliye sütlüye karışmadan sessiz sedasız bugünlere kadar geldi. Salih Hızlı’nın 2023 seçimlerinde Manisa’dan milletvekili seçilebilecek sırada gösterilmesi hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. Siyasette 24 saatin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ama AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı için geçerli olacağını düşünmüyorum.

HASAN ERYILMAZ

İYİ Parti’nin il başkanlığına seçildiği günden beri Hasan Eryılmaz’ın gözünün parlamentoda olduğunu cümle alem biliyor. Kendisi ile ne zaman beraber olsak bu hedefini bana defalarca belirtmiştir. Hasan Eryılmaz’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanında yeri başkadır. Çünkü Hasan Eryılmaz Genel Başkan Meral Akşener ile MHP’deki olaylı kongrede yanında olmuş İYİ Parti kurulunca da il başkanlığına getirilmiştir. Muhalifleri her ne kadar aday gösterilmeyeceği söylentilerini hala gündemde tutmaya çalışsalar da İYİ Parti Manisa’da seçileceği sıraya İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ı koyacağı görüşü bende hakim. İl kongresinde de işaret ettiği ismin farklı kazanacağını şimdiden yazabilirim. Üç il başkanına da çıktıkları bu yolda başarılı olmalarını temenni ediyorum.