Ülkemizin yetiştirdiği ünlü şairlerden Cahit Sıtkı Tarancı, “Otuz Beş Yaş” şiirinde şöyle diyor: ‘Yaş otuz beş! Yolun yarısı. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, yalvarmak, yakarmak nafile bugün. Gözünün yaşına bakmadan gider...’  Devamında da ders alınacak güzel dizeler var.

Bendeniz gazetecilik mesleğimin 50 yıllık sürecine geldiğim bugünlerde Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı 35 yılı aşkın süre sonra gönül rahatlığı ile 50 yıllık dostum Ali Filizkan ve yönetimine devretmenin huzuru içindeyim.

Kongrede oyları ile ‘Onursal Başkanlık’ ünvanını bana layık gören bütün meslektaşlarıma da teşekkür ederim.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi’ndeki kongreye ilgi büyüktü. Türkiye’nin duayen gazetecilerinden, Cemiyetimizin de üyesi olan Öcal Uluç’un kongreyi onurlandırması bizleri mutlu etti.

Basın İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman, Manisa Valiliği Basın Temsilcisi Şehriban Yıldırım, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir de kongremizdeydi.

Kongreye, Manisa dışından gelen meslektaşlarımla Ali Filizkan, Aydın Besen ve oğlum Gökhan Aytaç ilgilendi. Kongrenin divan başkanlığını Bilal Demir, katiplikleri Şehriban Yıldırım, Hülya Kılınç yaptı.

Kısa ve öz bir veda konuşması yaptım. Öcal Uluç da yaptığı konuşmada, “Manisa Gazeteciler Cemiyeti, zamanında önemli görevleri bugün başkanlığa veda eden başkanımız Ertuğrul Aytaç’la başardı.

Bundan sonra Ali Filizkan’la devam edeceğinden eminim. Her ikisi de mesleklerinde başarılarla dolu yıllar geçirmiştir” dedi.

Onursal Başkanlığımı temsil eden plaketi, hocam Öcal Uluç takdim etti.

Bilal Demir, kongre yönetmekteki ustalığını gösterdi. Kısa sürede Ali Filizkan ve yönetiminin göreve seçildiği kongreyi bitirdi.

Meslektaşlarla Güney Kebap’ta birlikte yemek yedik. Sonra Öcal abi ile Ayn-ı Ali’ye gittik. Bilal Demir, Haşim Ağar ve oğlum Gökhan Aytaç ile birlikte olduk. Sultan Levent de Öcal hocamı ve bizleri güzel ağırladı.

Öcal abi ile Haşim Ağar, Sultan Levent’le Urla’da buluşma kararı aldık.

Yaşamımın en güzel ve onurlu gününü gönül rahatlığı ile geride bıraktım. Bana büyük mutluluklar ve gurur yaşatan Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ni bundan sonra Onursal Başkan sıfatıyla izlemeye devam edeceğim.

Hayat devam ettikçe alnımıza yazılmış mesleğimizi yerine getirirken Manisa Gazeteciler Cemiyeti de yüreğimde hep aynı bir yerde kalacak.

Ali Filizkan başkanlığındaki yeni yönetimine başarılar diliyorum.