Manisa CHP İl Başkanı Semih Balaban görevinden istifa ederek TBMM yolunda ilk adımı attı. Baba dostu Semih Balaban’ın 46 yıllık siyaset emeğini Manisa’yı Başkentte temsil etmek için milletvekili aday adaylığını açıkladığı Pazar günü CHP il binası önündeydim. CHP Grupbaşkanı Özgür Özel ile el ele tutuşarak birlik ve beraberlik havası içerisinde aday adaylığı konuşmasında “5 yıl boyunca ulaşılabilir bir il başkanı oldum. Herkesin sorunlarını parti farkı gözetmeksizin hep ilgilendim. Toplumun her kesiminin yanında olmaya çalıştım” dedi. Miting havasında geçen 2023 seçimleri için milletvekilliğe aday adayı olduğunu açıkladığı CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın büyük ilgi gören töreni CHP Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Çapala Mehmet ile birlikte izledim. Baba dostu Semih Balaban’a yolun açık olsun dedim.

ÖZGÜR ÖZEL-SEMİH BALABAN

Pazar günü CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın daveti üzerine CHP il binasına gittim. Partinin önü ana baba günü gibiydi. Şehzadeler CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca hoca ile birlikte olduk. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ile göz göze geldik. Anavatan Partisinin kudretli il başkanlarından CHP’ye geçen Ahmet Özövgü, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Halis Teker ailesi ile birlikte dostu Semih Balaban’ın aday adaylığına destek verenlerin arasındaydı. Parti binasına girdiğimde CHP İl Başkanlığından Manisa’dan parlamentoya giden avukat Erdoğan Yetenç de oradaydı. Bugün CHP il binasının partiye kazandırılmasında 12 Eylül sonrası hukuk savaşı veren Erdoğan Yetenç ile ayaküstü sohbet ettik. Herkesin gözü siyaset rekabet içinde oldukları CHP Grupbaşkanvekili Özür Özel’in CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın aday adayı açıklamasına katılıp katılmayacağını merak ediyordu. Çapala Mehmet “Özgür Özel birazdan burada olacak” dedi.

Çapala Mehmet’in dediği gibi Özgür Özel saatlerin 13.30’u gösterdiğinde Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca hoca ve Semih Balaban’ın karşıladığı Özgür Özel Manisa CHP il binası önüne birlikte geldiler. 5 yıllık il başkanlığı süresinde parti içi mücadelelerde birbirine rakip olan Semih Balaban ve Özgür Özel birbirine sarıldılar. Birlikte kürsüye çıktılar. El ele tutuşarak CHP’yi iktidara getireceği düşünülen Millet İttifakının mücadelesinde birlik ve beraberlik içinde olduklarını topluma göstermeye çalıştılar. Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban ve çocukları da destek için oradaydılar. CHP’de il yönetiminden istifa eden Kanber Albay da hafta içinde milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıklamıştı. Kanber Albay’ın açıklamasının ilgi gördüğünü bana Çapala Mehmet söyledi. CHP İl Başkanı Semih Balaban ve Kanber Albay’ın genel merkezden tek istekleri var. Manisa’da milletvekili sırası ön seçimle belirlensin. Semih Balaban “Biz 2023’te belirlenecek milletvekili listesinin hakim nezlinde üye bazlı ön seçimle yapılmasını istiyoruz. Bu konuda en büyük desteği sayın grupbaşkanvekilimiz Özgür Özel’den alıyoruz. Çünkü ön seçimde kendisi partimizde Türkiye rekoru kırdı. Kendisi de ön seçimde net” dedi. CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın aday adaylığı açıklanmasına katılan CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel de Semih Balaban ile kürsüde beraberlik pozu verdikten sonra “Semih Balaban ile çok geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Eski dostuz. Birlikte siyaset yaptık. Gün oldu yan yana olduk. Gün oldu karşı karşıya olduk. Gün oldu birlikte olduk. Gün oldu rekabet ettik. Ama yaşanan iyi ve kötü günlere rağmen birbirimizin yüzüne bakamayacak, yüz yüze söyleyemeyecek sözleri söylemedik. CHP’nin kurumsal kimliğine zarar verecek. Zor duruma düşürecek hiçbir davranışın ikimizde tarafı olmadık” dedi.

2023 milletvekili başkanlık seçiminin tarihi belli değil. Bana göre 7 Mayıs Ankara kulislerinde bugünlerde AK Partide 30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran olmak üzere üç farklı seçim tarihi konuşulduğu söylentilerinin olduğu iddia ediliyor. Seçim kararını Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli birlikte karar vereceği için bana bu konuda yorum yapmak düşmez. Ben seçimlerin 7 Mayıs’ta yapılacağı konusundaki düşüncem devam ediyor.

CHP’DE ÖN SEÇİM OLUR MU?

CHP’de Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve grupbaşkanvekili Özgür Özel’in de olmasını istediği ön seçim olur mu? Bana çok zor gibi geliyor. CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının bugün yarın kesinleşmesini bekleyen CHP genel merkezinin milletvekilliği seçimleri için ön seçimi tercih etmeleri büyük riskleri de beraberinde getireceği düşüncesindeyim. Bunun değerlendirmesini Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet ile yaptık. CHP’de bazı illerde ön seçim yapılmasına karar verilirse Manisa’nın bunların içinde olacağı bilgisine de sahibim. Fotoğraflar için İlker Kılıçlaslan’a teşekkürler. Semih Balaban’a kararı için tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.

MURAT BAYBATUR’UN KAHVALTISI

Gazi Salih Okkay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un bugün basına vereceği kahvaltıya katılacağım. Murat Baybatur’un İrfan Meclisi Yunus Park Cafe’deki kahvaltıya Manisa AK Parti milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Tamer Akkal, İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetimi de davetli. Bu kahvaltıda AK Parti’de neler olup neler bittiğini öğrenmeye çalışacağım.