Yüreğimiz yanıyor. Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde Pençe Kartal 2 Harekatında PKK’lı teröristler bir mağarada 2015’ten beri esir tuttukları aralarında asker ve polislerin de olduğu 13 Türk’ü şehit etmesinin bugüne kadar batının gözünü yumması, ABD’den ‘eğer’li ‘ama’lı şartlı kınama gelmesi üzüntümüzü bir kat daha arttırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan “13 masumun kanı terör örgütüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır” dedi.

Ve Başkan Erdoğan

-Bu sözüm demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında terör örgütlerine destek verenlere,

-Bu sözüm ülkemiz içinde terör örgütleri ile ve onların uzantılarıyla aralarına hiçbir mesafe koymayanlara,

-Bu sözüm mahkeme kararlarını hiçe sayıp terör örgütlerinin propaganda aygıtına dönüşen sosyal medya mecralarına,

-Evet hepiniz bu 13 silahsız masum insanları alçakça infazından sorumlusunuz.

-Parlamentodaki uzantısı diyor ki ”Ellerinde çakı bile yok” Vicdansızlara bak ya ellerinde bomba var silah var.

-(ABD’ye) Hainsiniz. PKK’nın yanında değildiniz. Bal gibi yanındasınız.

-Artık yağma yok eğer birlikteliğimizi sürdüreceksek teröristlerin yanında yer almayacaksınız” dedi.

Terör örgütünün alçakça infaz ettiği 13 şehidimizin cenazesi gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Gara Dağında Pençe Kartal 2 Harekatında 51 teröristin öldürüldüğü 2 teröristin sağ ele geçirildiğini Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar açıkladı. Mağaradaki katliama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener lanet yağdırdı. Her üç lider “Türk Milletinin başı sağolsun” dedi.

Gara Dağında yapılan harekatta PKK’ya son yılların en ağır darbesi vuruldu. Gara’daki sözde Behdinan saha yapılanması ve eyalet karargahı tamamen çökertildi. Bölgenin temizlenmesi ile Kandil’e giden yol Mehmetçiğin son darbeyi vurması için açılmış olduğu terör uzmanları tarafından belirtiliyor. Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önce CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i ziyaret ederek Gara Operasyonu ile ilgili bilgiler sundular.

Akar ve Soylu meclise geçerek TBMM Genel Kurulunda Salı günü Gara Operasyonunun nasıl yapıldığını ve 13 sivilin mağarada nasıl şehit edildiğini belgeleri ile ortaya koydu. Neden koydu? Avrupa’da PKK sevicilerinin propagandalarında 13 vatandaşımızın atılan bombalar ile öldüğü iddialarını çürütmek için. Sağ yakalanan 2 teröristin ifadelerine göre 13 sivil vatandaşımızın PKK’lı teröristler tarafından mağarada başlarına kurşun sıkılarak şehit edildiklerini öğreniyoruz. Hem Milli Savunma Bakanı Akar’dan hem de İçişleri Bakanı Soylu’dan. Her iki bakanın meclisteki Gara Operasyonu ile ilgili konuşmalarını dinledim. Sayın Akar da Sayın Soylu da oturuma katılan milletvekillerine bilgi sunarken belgelerini de ortaya koydular. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hatipliği ile bir kez daha dikkatimi çekti. Gerçek şu operasyon başladığında 05:45’te 13 sivil vatandaşımızın PKK militanları tarafından başlarına sıkılan kurşunlarla öldürüldüğü. Bunu bile görmemezlikten gelmeye çalışan batı ve ABD var. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırılarak kendisine gerçekler belgeler ile sunulunca ABD de bu konudaki tereddütlü açıklamasını değiştirmek zorunda kaldı. Başkan Erdoğan “Birkaç gündür yüreğimiz şehitlerimizin acısı ile buruk silahsız insanları acımasızca infaz edecek kadar alçalan bir terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Bu hadise örgüt ve uzantıları ile merdivenaltı işbirliğinde olan herkesin gerçek yüzünü bir kez dana ortaya çıkardı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sabır taşının çatladığını HDP’nin kapatılmasını ısrarla söylemeye devam ediyor. Bahçeli’nin doğru söylediği şu “İpin kopacağı varsa kopsun mazbatalı teröristler Gazi Mecliste olamaz. HDP’lilerin milletin paraları ile aldıkları maaş haramdır”

Eğri oturup doğru konuşalım. Bahçeli’nin dediklerine itiraz etmek mümkün değil. Ancak ülkemizin önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Karpuz gibi ikiye bölündük. Her gün iç siyasette dozu kaçan ithamlarla parti temsilcileri birbirlerini suçluyorlar. Bunları da batı da ABD de yakından izliyor. ABD’nin tavrı belli. Irak ve Suriye’den sonra Türkiye’yi bölmek. ABD’nin dostluğu müttefikliği yerin dibine batsın. 13 şehidimizin acısı üzerimizde iken ABD Suriye’deki PKK ve uzantılarına silah ve mühimmat yardımına tırlarla devam ediyor. Kahrolsun ABD diyorum da ülkemizdeki birlik ve beraberliği sağlama zamanının geçtiğini görmek beni endişelendiriyor. İktidar ve muhalefet aklını başını toplayıp birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu batıya da ABD’ye de göstermelidir.