Dün yurtta yaklaşık 57 milyon seçmenin büyük bir kısmı 5 yıl boyunca görev yapacakları belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve mahallesindeki muhtarını sandıkta belirlemek için oy vermeye gitti.

Cumartesi saat 18.00’a kadar seçimlere katılan partiler ve adayları propagandalarını yaptı. Manisa’da son gün Beyazfil’in önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçim bürosunun önünde Aydın Benlişen’le toplandık. Kuyumcu Muharrem de oradaydı. Tanju Balatlı programı organize ediyor. Şehzadeler Belediye başkanı Ömer Faruk Çelik de geldi. Ahmet Songüler, Bilal Demir ve Atilla Efendioğlu ile Cengiz Ergün gelince hareketlilik oldu. Mevlüt Aktan ve Yılmaz Gençoğlu ile sohbet ettim. Cuma günü de Ayn-ı Ali’de Cengiz Ergün ve Mehmet Çerçi ile birlikte oldum. Malta’da gece yapılan yürüyüşe katıldım.

Pazar sabahı sabah 08.00’da kalktım. Eski Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gittim. Kapıda muhtar adayları karşıladı. Hepsinin elini sıktım. Merdivenlerden oy kullanacağım. 1363 nolu sandığa bulmamda Ömer Geriter yardımcı oldu. Oy kullanma saatinin başlamasında benim oy kullandığım okulda oyunu kullanmaya gelen vatandaş sayısı bir hayli fazlaydı. Anladım ki katılım yüksek olacak.

Öğleye doğru eşim Nermin Hanım ve oğlum Gökhan da oylarını kullandılar. Söyledikleri aynıydı. “1.Anafartalar Mahallesi seçmeni sandığa gidiyor” Bu sandık geçen seçime kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ailesinin kullandığı okuldu.

Aydın Benlişen ile Valilik konağının yanındaki çocuk bahçesinde çaylarımızı içerken oğlum Gökhan geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün oy kullanacağı Güzelyurt’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’na gittik. Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi de oradaydı. Başkan Ergün, eşi Şeyda Hanım, kızları Merve, Hande, damadı Engin Anlı ile birlikte geldi. Başkan Çerçi ile karşılaştı ve 1144 nolu sandıkta oy kullandı.

Saat 14.00 sıralarında seçime ilgi büyüktü. Saat 11.00’da da aynı okulda Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı da oyunu kullanmış. Fevzi Açıkel de oy kullanmaya gelmişti. Yunusemre’de Demokrat Parti başkan adayı İsmail Taşkıran da vardı. AK Parti’nin ağır toplarından Konya pidecisi Osman’la karşılaştım. Sayesinde Konya’nın etli pidesini yedim. Gazetem Olay’a gelirken Zafer Ünal başkan, Laleli’de sağlıklı yaşam yürüyüşünü yapıyordu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bedesten’de oy kullanmış. Millet İttifakının İYİ Partili Şehzadeler Belediye Başkan adayı İsa Özdemir de oyunu  Büyükşehir (MABEM) Dershane Binası’nda kullanmış. Millet ne eylerse güzel eyler. Ben bu yazımı 15.30 sıralarında tamamladım. Ve sandık sonuçlarını takibe gittim. Ülkemiz ve milletimiz için yerel seçimler hayırlara vesile olsun derim.