Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarih ve kültüre büyük önem veren bir özelliği var.

Geçen hafta Manisa’nın fethinin 710.yılında Saruhan Beyin türbesinde kutlandı. Törene Valimiz Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, ev sahibi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Fatih Baybatur, Atilla Efendioğlu, Esnaf Dernekleri Başkanı Hasan Geriter, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Manisa Birlik Vakfı Başkanvekili Taha Okan Tariş, CBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. Mehmet Çelik, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve halkın katılımı ile coşku içinde kutlandı. Şehzadeler mehter takımı serhat türkülerini çalıp söyledi. Manisa’nın kurtuluş törenlerine ben de katıldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile sohbet ettim. Keyfi yerindeydi. Törende Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Cihad Taysi ve özel kalem müdürü oğlum Gökmen ile görüşme fırsatını da bulmuş oldum. Valimiz Enver Ünlü’yü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte karşıladık. Valimiz Enver Ünlü’nün gözü her tarafı görüyor. Kulağı da her şeyi duyuyor. Tören alanına yürürken bayrak direğinde bayrağımızı görmeyince “Nerede bayrağımız?” diye ekibine talimat verdi. Baktım kısa sürede ay yıldızlı şanlı bayrağımız göndere çekildi.

BAŞKAN ÖMER FARUK ÇELİK’İN HİTABETME GÜCÜ YÜKSEK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile beraberliğimiz 15 yıldan fazla oldu. Şehzadeler ilçesi belediye başkanlığına aday olma sürecinde yanındaydım. İstanbul’da Bülent Arınç ile görüşme yaparken ben ekibi ile deniz kenarında İstanbul’u seyrediyordum. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in başkan olduktan sonra sayısız temel atma ve açılış programlarına katıldım. Mikrofonu eline aldığı zaman topluluğa yaptığı konuşmalarını keyifle izliyorum. Elbette konuşma sanatı Allah’ın lütfu. Başkan Çelik günün mana ve önemini anlatırken şiir okur gibi konuşuyor. Manisa siyasetinde böyle rahat bilgi dolu konuşmaları da sayın Bülent Arınç’tan dinlemişimdir.

BAŞKAN ÇELİK CUMHURİYETİMİZİN 100 YILI VE MANİSA’NIN FETHİNİ KUTLUYORUZ

İki dönem yaptığı hizmetler ile Şehzadeler halkının teveccühünü kazanan Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Manisa’nın fethinin 710.yılında Saruhan Bey türbesi önünde yaptığı konuşmada şöyle dedi “Bu hafta Cumhuriyetimizin 100.yılını coşku ile kutluyoruz. Manisa için ikinci önemi de Manisa’nın fethinin 710.yıl dönümü olmasıdır. Saruhan Bey uzun uğraşlar sonucu Manisa’yı fethetmiştir. Manisa’yı islam yurdu kılan tüm geçmişimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi. Başkan Çelik, Prof. Dr. Tarih yazarı Mehmet Çelik’in Saruhan ve Manisa’yı konu eden kitabını tekrar bastırarak bugün dağıtılacağını konuşmasında belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN “SARUHAN BEY MANİSA’YI TÜRK VATANI HALİNE GETİRDİ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Bugün atalarımızın bu toprakları bizim için ve gelecek kuşaklarımız için ebediyen vatan kıldıkları tarihin 710.yıl dönümü. Bundan tam 710 yıl önce büyük Türk Beyi Saruhan Bey Magnezya Kalesini fethederek şehrimizi ebedi Türk vatanı haline getirdi. Manisa’mızın fethi 26 Ekim 1313 tarihinde bir Regaip Kandili gecesi gerçekleştirilmiş, fetih mescidi ile Manisa’nın fethi ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bu mirası yaşatan Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’i canı gönülden kutluyorum” dedi.

VALİ ENVER ÜNLÜ “SARUHAN BEYİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Cumhuriyetimizin 100.yılı ve Manisa’nın fethinin 710.yılını kutlamalarında Manisa Valimiz Enver Ünlü “Cumhuriyetimizin 100.yılını Türkiye Yüzyılını kutladığımız bu anlamlı haftada Manisa’nın fethinin 710.yılını da kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor. Manisa’yı fethederek Türkleşmesini sağlayan, bu bölgeyi bize ebedi yurt yapan Saruhan Beyi rahmetle yad ediyorum. Bu topraklar öyle bir topraktır ki üzerinde birçok kıymetli alim ve büyük insanlar yetiştirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın belirttiği gibi Regaip Kandili gecesine denk gelen mübarek gecede Manisa’yı fetheden Saruhan Bey burayı Türklere yurt yapmış ertesi gün Cuma namazını kılmıştır. Başkan Ömer Faruk Çelik ve ekibini de kutlarım” dedikten sonra törene katılan protokol üyeleri İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun duaları eşliğinde Saruhan Bey Türbesini ziyaret ederek fetih törenini sonlandırmıştır.

ÖMER FARUK ÇELİK BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANI

Hatasız kul olmaz. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in iki dönemlik belediye başkanlığı döneminde Şehzadeler ilçesinde birçok önemli projelere imza atmıştır. Halka olan diyaloğu mükemmel. Her ayrı düşünceye sahip Şehzadeler’de yaşayan vatandaşlarla da bu tutumundan dolayı her yerde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i övgü ile bahsettiklerine de defalarca tanık oldum. Aday olmayacağım diyor ama gece gündüz çalışmalarını büyük şevkle sürdürüyor. Yakında eski adliyenin arkasında yapılan Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesini Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik halkın hizmetine sunacak. Teşekkürler. Yarın Fetih Mescidinde kılınan ilk Cuma namazını yazacağım.