AK Parti’de 18 Ocak Pazartesi günü yapılacak il kongresinde 17 ilçe teşkilatı ve milletvekilleri il başkanlığı için Salih Hızlı’da birleşti ve geçtiğimiz Pazartesi günü Şehzadeler Belediyesi Bedesten Çok Amaçlı Salonunda Salih Hızlı’nın adaylık açıklaması görkemliydi. Milletvekilleri başta MYKY Üyesi Murat Baybatur olmak üzere Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan ve Tamer Akkal bizim adayımız Salih Hızlı diyorlardı. Üç dönem Akhisar Belediye Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Manisa AK Parti İl Başkanlığına atanan Salih Hızlı’nın kongrede sandıktan ittifakla çıkacağı inancındayım. Salih Hızlı’nın adaylık açıklamasını başından sonuna kadar izledim. Ben Salih Hızlı’nın seçimle gelip tekrar görevine devam edeceği il başkanlığını şimdiden kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

Geçtiğimiz Pazartesi günü berberim Fevzi’de tıraşımı olup saat 10.30 sıralarında toplantının yapılacağı Bedesten’e gittim. AK Parti İl Teşkilatının Sorumlusu Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş ve Basından Sorumlu Cemal Alat ile karşılaştım. AK Parti teşkilatında il çapında görev yapan siyasetçilerin erkenden geldiklerini gördüm. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile karşılaştık. Beraber salona gittik. Adaylığını açıklayacak Salih Hızlı’ya “Senin için buradayım” dedim. Akhisarlı dostlarımdan Ömer İşçi ile karşı karşıya geldik. “Yasaklar sona ersin Akhisarspor’un bu hale gelişini senden dinlemek istiyorum” dedim Ömer kardeşime. İnşallah buluşacağız. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ile toplantı salonunun önünde sohbet ettik. Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz’ın da toplantıya geldiğini gördüm. Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ve Tamer Akkal ile ayaküstü sohbet ederken bizim gazeteden Burhan ve Cüneyt Hasçelik ile karşılaştım. Her gittiğim toplantılarda Cüneyt Hasçelik benimle ilgilenir. Gerekli fotoğrafları da çeken genç bir meslektaşım atom karınca gibi çalışır. AK Parti İl Başkanlığı’nın basın toplantısında Burhan ve Cüneyt bugün sayfamı süsleyen fotoğrafları çektiler. Teşekkür ederim. Toplantı salonu koronavirüs tedbirleri kapsamında doluydu. Salon dışında partililer aralarında sohbet ediyorlardı.

AK Parti Manisa İl Başkanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile 2019’un Kasım ayında atandığını belirten Salih Hızlı basın toplantısında kongrede aday olduğunu açıkladı. Başkan Salih Hızlı yaptıklarını anlattı. Sonra milletvekilleri MKYK Üyesi Murat Baybatur, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan ve Tamer Akkal da yaptıkları konuşmalarda 18 Ocak Pazartesi günü Muradiye Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan AK Parti İl Kongresinde adaylarının atama ile gelen mevcut İl Başkanı Salih Hızlı olduğunu belirttiler. Siyasetin her an her dakika değişen bir yapıda ülkemizde yapıldığını biliyorum. Rahmetli Süleyman Demirel’in siyasette 24 saat çok önemli sözü de hiçbir zaman aklımın köşesinden çıkmaz. Bu kongrede Salih Hızlı’ya kılçıklık yapmak isteyenler olmayacak mı? Olabilir. Sonuç değişmez. AK Parti disiplin partisidir. Bu sayede Cumhuriyetimizin en uzun süreli iktidarını Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile sürdürüyor. Kongreyi de aksilik olmazsa izlemek istiyorum.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARETİ

AK Partinin 5 Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Murat Baybatur, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, Tamer Akkal, İl Başkanı Salih Hızlı, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, Basından Sorumlu İl Yöneticisi Cemal Alat, Şehzadeler İlçe Başkanı Emin Çipiloğlu 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin gününü kutlamak için Manisa Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundular. Başkan Ali Filizkan, Mehmet Hakkı Özbayır, Ahmet Ünsal ile misafirlerimizi karşıladık. Murat Baybatur’u toplantıda tanıyamamıştım. Çok genç gördüm kendisini. AK Parti Manisa ilinin Ankara’daki patronu Murat Baybatur gazetecilerin siyasetçilere benzediğini gece gündüz çalıştıklarını ifade etti ve basın çalışanlarının gününü kutladı. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı da konuştu. Yaptıklarını basın mensuplarına anlattı. Cemiyet Başkanı Ali Filizkan da ziyaretten dolayı memnuniyetini belirterek AK Parti Manisa Milletvekillerinden basının sorunlarının çözümünde yardımcı olmalarını istedi. Güzel bir ortamda sohbet uzun sürdü. İl Başkanı Salih Hızlı’nın kendisini eleştiren Ahmet Ünsal’a “Ahmet abinin eleştirilerini takip ediyorum” demesi AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı’nın medyaya bakış açısının güzel bir örneği değil mi?