Tarih boyunca Ortadoğu’da kan ve gözyaşı eksik olmaz. Emperyalist güçler bu topraklarda yaşayanlara mutlu ve huzurlu bir yaşamı çok görürler. Irak’ın Suriye’nin hali ortada. Terör örgütleri ile Türkiye’nin de huzurunu yılladır bozma çabalarını sürdürüyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. İstanbul’daki bombalı saldırı sonrası Mehmetçiğin Irak ve Suriye’de yaptığı başarılı operasyonları hazmedemeyen emperyalist güçler Suriye’de yuvalanan PKK teröristlerini desteklemeye devam ediyorlar. Bu bölgeden yapılan taciz ateşlerinde sınır bölgesinde sivil vatandaşlılarımızdan kayıplar verdik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Suriye’deki terör yuvalarına kara harekatı başlaması an meselesi. Allah Mehmetçiğimize güç kuvvet versin…

HÜSEYİN TANRIVERDİ’NİN FİLİSTİN ZİYARETİ

Türkiye Filistin Parlamentolar arası dostluk grubunun kurucu başkanı 22-23-24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi geçenlerde Seyyide tül-Arz Vakfının 15. Ödül törenine katılmak için Filistin’e gittiğini öğrendim. Geçen Cuma günü Hüseyin Tanrıverdi aktif siyaset döneminde Manisa’da kendisine büyük destek veren Adnan Kaçire’nin abisi ziraat odası başkanlığı yapan Mustafa Kaçire’nin vefatı üzerine Manisa’ya geldi. Hatuniye Camisindeki cenaze törenine katıldı. Tanrıverdi ile Kaçire ailesinin acılı gününde Hatuniye Camisinin avlusunda bir araya geldim. Görüşmem sırasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz da vardı. “Dostlarının acılı günlerinde buradasın” dedim. Hüseyin Tanrıverdi “Gelmem mi? Kaçire ailesinin bende ayrı bir yeri vardır” dedi. Bende “Filistin’i anlat” dedim. “Olur” dedi. Cenaze töreninden sonra bana Filistin ziyaretini ve gezdiği yerleri anlattı. Burada çekildiği fotoğrafları Ahmet Songüler vasıtası ile bana ulaştırdı.

FİLİSTİN’DE TANRIVERDİ’YE SAYGI DUYULUR

Üç dönem Manisa Milletvekilliği döneminde kurduğum iyi ilişkiler zamanla Hüseyin Tanrıverdi ile dostluğa dönüştü. Ankara’ya gittiğimde ve Manisa’da beraber oluruz. Gelelim Hüseyin Tanrıverdi’nin Filistin ziyaretine. İlk defa 2004 yılında TBMM’de kurulan Filistin Dostluk grubunun başkanlığına getirilen Hüseyin Tanrıverdi Filistin’de kurulu bulunan Yeryüzü Hanımı Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Filistin’e çeşitli alanlarda destek veren kişilere Yılın Kişisi ödüllerinden birine 2019 yılında layık görülmüştü. Tanrıverdi’ye o yılda ödülünü alırken Filistin halkı büyük sevgi gösterisinden bulunmuştu. Filistin’de Hüseyin Tanrıverdi’nin ayrı bir saygınlığı vardır.

Türkiye Filistin parlamentolar arası dostluk grubu kurucu başkanı 22-23-24 dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi bu yılki 15. Ödül Törenine Ramallah kentinde katıldı. Burada Tanrıverdi’ye vakfın yüksek istişare kurulu üyeliği layık görüldü. Ayrıca vakıf tarafından düzenlenen ödül için kurulan jüri heyetinin de üyesi oldu. Hüseyin Tanrıverdi’nin dostluk çerçevesinde Filistin’de gösterilen ilgi ülkem ve Manisa adına gururlandırdı. Törende Hüseyin Tanrıverdi’nin konuşmasını ve izlenimlerine yarın devam edeceğim.