Dünyayı ve ülkemizi sarsan koronavirüsten korunmak için devletimizin aldığı sıkı tedbirlerle yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. İkinci Dünya Savaşından sonra dünya en büyük felaketle karşı karşıya. Umudumuz bulunan aşıda. Bugün aşı kampanyası da başlıyor. Alınan tedbirler 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanırken, devlet,  belediyeler eliyle evden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da şefkatli elini uzatıyor.

Anemon Otelleri zincirinin ülkemiz çapında genişlemesini sağlayan binden fazla çalışana iş imkanı sağlayan Anemon Otellerinin Onursal Başkanı İsmail Akçura’yı 40 yıldır tanıyorum. Çalışkanlığı ile iş dünyasına örnek bir kimliğe sahip olan İsmail Akçura, koronavirüs salgınına rağmen oteller zincirinin halkalarını genişletmekle meşgul olurken, hayır işlerine de büyük önem veriyor.

Değerli eşi Nihal hanım, Nihal-İsmail Akçura Aşevi sayesinde Tepebaşı Belediyesi ile birlikte ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşlara sıcak yemek servisi hizmeti vermeye başladı.

Nihal ve İsmail Akçura ailesi gösterişi sevmezler. Yapılan yardımları da sessiz sedasız yapmaya özen gösterirler. 40 yıllık dostum İsmail Akçura’nın, sıkıntı içinde eğitimlerine devam etmeye çalışan öğrencilere yıllardır yardım elini uzattığını bilen kişiyim.

Bu yazımı yazarken dikkatli cümleler kurmaya çalışıyorum; İsmail Akçura’nın eşi Nihal Hanıma mahcup olmamak için.

Nihal-İsmail Akçura Aşevi, faaliyetini Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yürütüyor. Vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nin Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri 65 yaş üstü vatandaşlara sunduğu sıcak yemek servisinin nasıl uygulandığını, bana gelen bilgiler ışığında sizlere aktarmak istiyorum. Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nin hizmetlerinden dolayı da bir Manisalı olarak Akçura ailesine teşekkürlerimi sunarım.

NİHAL-İSMAİL AKÇURA AŞEVİ

Tepebaşı Belediyesi'nin Çamlıca Mahallesi'nde faaliyet gösteren Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü vatandaşlara sıcak yemek hizmeti vermeye devam ediyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren aşevinde, 8 kişilik ekip tarafından her gün 375 haneye öğle ve akşam yemeği olmak üzere 424 kişilik yemek hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler yine Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından evlere servis edilerek vatandaşlara teslim ediliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü verilen hizmete ilişkin verdikleri bilgide, "Aşevimiz tarafından her gün düzenli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sıcak yemek hazırlıyor. Öğle ve akşam öğünleri için hazırlanan bu yemeklerin servisi yine ekiplerimiz tarafından tek tek evlere yapılarak teslim ediliyor. İhtiyaç ve talepler artarak devam ediyor. Sürekli olarak bölgemizde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda periyodik kontrollerimizi de sürdürüyor. Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespit edilmesi durumunda bu rakamlar artabiliyor" ifadelerini kullandı.