Eylül sonbaharın başlangıcı. Hava değişimine dikkat etmezseniz benim gibi üşütürsünüz. Sigarayı bırakmanın üçüncü gününü yaşıyorum. Bakalım başarabilecek miyim. Böyle keyifsiz bir günde fotoğraf arşivimi karıştırmaya başladım.

Neler buldum neler Ertan Korkmaz’la. Gençlik yıllarımda 19 Mayıs Stadı’na 1970 yılından sonra bir etkinliğe getirdiğimiz Ajda Pekkan’la stadın içinde beraberiz.  Sonra baktım rahmetli Bülent Koşmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte milli gururumuz Türk Hava Yolları uçağının önünde İspanya’nın başkenti Madrit’e gitmeden çektirdiğimiz güzel bir anı. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanla Madrid’teki Avrupa Birliği toplantı salonu.

O gün tarihi bir gündü. Şimdi Cumhurbaşkanı o zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile salona girdiğimi hiç unutmam. Bu imkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu sağlamıştı. Sağolsun.

Meslek yaşamımda hep beraber olduğum Fenerbahçe aşkı yüzünden aramızdan erken ayrılan Ahmet Kurşun, Hayrullah Solmaz ve ben Solmaz’ın o günkü hali ile bugünkü halini karşılaştırın. Ne güzel günlerdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilk seri belediye başkanı olduğu yılları arıyorum.

Hem hizmet hem de gezmekte vardı. O yıllarda Beyaz Rusya’ya yaptığımız bir seyahatte aynı odayı rahmetli Sezai Gürcan ile paylaşmıştım. Başkan Cengiz Ergün, Hüseyin Köroğlu, Azmi Açıkdil’le birlikte gezmiştik. Sezai Gürcan’ın bende ayrı bir yeri vardır.

Aydın Besen, Şükrü Özkasap ve Sezai Gürcan’la yıllarımız beraber geçmişti. Sonra rahmetli Sezai Gürcan hacca gidip aramızdan ayrıldıktan sonra da beraberliğimiz sürdü. Cengiz başkanla gittiğimiz her yerde Sezai Gürcan vardı.

Ne yapalım hayat kısa. Hiç beklemediğimiz bir anda aramazdan ayrıldı Sezai Gürcan. Dün fotoğraflara baktım baktım, mazide kalan hüzünlü ve sevinçli günleri hatırladım. Hayat devam ediyor.