Şimdiki gençler çok şanslı. Klasik bir kuşak çatışması cümlesi gibi gelmesin sakın, gerçekten öyle.

Geçen gün Manisa Büyükşehir Belediyesindeki dostlarımı ziyarete gittim. Bir hareketlilik vardı. Bu hareketliliğin nedenini sorduğumda MABEM lise ve üniversitelere giriş sınavlarına katılan öğrencilerini ödüllendirecek diye bir cevap aldım. Nedir, ne değildir diye şöyle bir soruşturduğumda, elde edilen başarıların gerçekten takdire şayan olduğuna bizzat şahit oldum. Liselere Geçiş Sınavı’nda Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi gibi üstün yetenekle öğrenci kabul eden liseleri kazanan öğrencilerin olduğunu öğrenince hem şaşırdım, hem gururlandım. Üniversitelere girişte durumun ne olduğunu sorduğumda ise, yüzde 98,2 gibi bir yerleştirme başarısı elde edildiğini öğrenince alkışlamak geldi içimden. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte yenilenen ve 17 ilçeye yayılan MABEM kursları, gerçekten çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli bir hizmet olmuş. Emeği geçen herkesin alnından öpülmeli.

Başka neler var çocuklarımız için diye sorduğumda, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerinin olduğunu belirttiler. Çocukların okul öncesi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Başkan Cengiz Ergün tarafından geliştirilen ve 17 ilçede hizmet veren bu merkezlerden hizmet alan çocukların ve velilerin memnuniyetleri en üst seviyede. Vallahi bravo dedim içten içe.

Bir de Manisa Büyükşehir Belediyespor var. Orada da yaz okullarının kapanış töreni için hazırlıklar varmış. Yaklaşık 4 bin çocuğa futbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında kurs verilmiş. 11 Eylül Salı günü tören gerçekleşecekmiş. Herkese tavsiyemdir. Gidin ve o töreni izleyin. Şimdiki gençlerin nasıl şanslı olduklarını bizzat görmüş olacaksınız. Ben şahsen başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, tüm emek verenleri, çocuklara ve gençlere yönelik bu takdire şayan çalışmaları nedeniyle kutluyorum. Manisa’nın eğitimde ve sporda adından söz ettireceği günler yakındır diye düşünüyorum.