Kış bütün yurtta olduğu gibi Manisa’da da gerçek yüzünü gösterdi. Isı düştü. Sulu kar yağıyor. Kış ortasında üşüyünce kat kaloriferini doğalgaza çevirmeye karar verdim.

Hemen Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’e sorunu ilettim. Songüler “Selman Keresteci işi halleder. Senin sevdiğin, değer verdiğin Cavit Yayman’ın damadı” dedi.

Selman Keresteci ile Örenay Restoran’da Ahmet Songüler ve Şerif Gül ile birlikte yemek yedik. Ahmet durumu anlattı. Selman Keresteci, “Doğalgaz bizim işimiz” dedi. Biz de “Tamam” dedik.

Hafta sonu Fikret Taşçı ve Hakan hoca ile Balıklıova’da Garip’in Yeri’nde balıkları yerken bizim evin doğalgazı döşeniyordu.

Akşam eve geldiğimde doğalgaz meselesi çözülmüş ama mutfak ve holün hali kötüydü.

Pazartesi gününden beri temizlik yapılırken, doğalgazın abonelik ve saat işi de bitmişti.

Ahmet Songüler’i aradım. Kuyumcular Çarşısı’nda İbrahim Kurul’un dükkanında Selman Keresteci ve burhan Aydemir ile birlikte olduğunu söyledi. Hafif yağmur altında baba dostum İbrahim Kurul’un Kuyumcular Çarşısı’ndaki çikolata ve şeker dükkanına gittim. Selman Keresteci’ye teşekkür ettim.

Doğalgazın hemen bağlanması için dostlarım harekete geçmiş. Manisa Gaz’ın Müdürü İbrahim beyin gayretleri ile bağlantı sağlandı. Yavaş yavaş ısınmaya başladık. Herkese bir kez daha teşekkür ederim.

İbrahim Kurul’un dükkanında otururken, kebapçı İbrahim Onaylı geldi. Hafif bir siyaset konuştuk. Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Kaçire ile görüştük. Sevgili dostum Bayram Ali Baylan da kuyumcu dükkanına geldi.

Hoş sohbetlerimiz sona erdiğinde yağmur hala yağmaya devam ediyordu. Oğlum Gökhan’dan beni gazeteye götürmesini istedim. Feci trafik sıkışıklığı içinde beni aldı ve gazeteye götürdü.

Bu arada İsa Özdemir’i aradım. Kendisinin İyi Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz ile Ankara’da olduğunu öğrendim.

Cihan Canuyar da Büyükşehir Beledilye Başkan Aday Adaylığı için Ankara’ya gitmiş. Babası Ümit Canuyar’ın da yanında olduğunu öğrendim.

Hasan Eryılmaz dün itibari ile Manisa’dan ayrıldı. Eşi ile birlikte Paris’te yılbaşını kutlamaya gittiğini duyumunu aldım.

Bu hafta sonunda Cumhur ve Millet İttifakında durum netleşmezse, kesin bilgilerin yeni yılın ilk haftasına kalacağa benziyor.