Cumhur ittifakının mimarlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumartesi günü Cumhuriyet Meydan’ında “Ey Manisa Ey Kahraman vatan evlatları, partimizi temsilen Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Cengiz Ergün’ü bir kez daha iradenize ve taktirinize emanet ediyorum, Manisa’nın Cumhur İttifakını da kucaklayacağına inanıyorum” dedi.

Hizmet deyince akla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün geliyor. 17 ilçede yaptığı hizmetlerin toplu açılışını Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmasını arzu eden Başkan Ergün muradına erdi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ankara’dan gelen misafirleri ile kucaklaştı. Bahçeli Büyükşehir Belediyesine geldiğinde bende oradaydım. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile mehter marşları ile karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başkan Ergün’ün sunumunu dinledi.

Başkan Ergün Meydanda konuşurken Devlet Bahçeli Büyükşehirdeydi. Cumhuriyet alanına Cihat Taysi ile birlikte gittik. Meydanda coşkulu bir kalabalık vardı. Aday tanıtımına AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Tamer Akkal , MHP Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Ömer Baysal,  ve Cumhur ittifakının 17 ilçedeki Belediye Başkan Adayları katıldı. Aydın Benlişen ve Hasan Çoksöyler tanıtım ve mitingi Alaoğlu Giyim mağazasının önünde izliyordu. Ben mitingi ve Cumhur ittifakının kenetlenmesinden çok memnun oldum.

Cumartesi, Manisa çok kalabalıktı. Esnafın yüzü gülüyordu. Köfteci Ayhan “Allah bereket versin” Bahçeli sayesinde güzel bir gün geçirdik” diyordu. Büyük Başkan Cengiz Ergün Genel Başkanı Bahçeli ve Ankaralı sayılı misafirlere Manisa Anemon’da miting sonrası yemek verdi. Uğurlama töreninden sonra Başkan Cengiz Ergün’de mutlu bir yorgunluk vardı. Kendisine” Genel Başkanın arzuladığı açılışları yaptı. Fenerbahçe bir gece galip geldi. Büyükşehir Belediyespor rakibi Karagümrük’ü İstanbul’da yendi. Bundan iyisi Şam’da kayısı” dedim.

Dünde İzmir Gündoğan’daki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingi muhteşemdi. Bakalım sandığa yansıyacak mı?