Seçim tarihi 14 Mayıs olunca siyasi hareketlilik başladı. Cumhurbaşkanı meclisi 10 Mart’ta feshedip ülkeyi 60 gün sonrasında seçime götürecek. Son sözü Yüksek Seçim Kurulu verecek. Altılı masa toplantılarına devam edecek. Cumhurbaşkanı adayını mart ayına kadar açıklamayacak yönünde başkent kulislerinde konuşuluyor. Siyasette 24 saatin önemli olduğu dönemde neyin ne olacağını kestirmek çok zor.

10 MİLYON KİŞİ RAHATLAYACAK

Bu arada devlet 470 milyar TL’lik alacağı için barış elini uzatıyor. Tarihi yapılandırmadan kimler yararlanacak? Sanayiden KOBİ’ye küçük esnaftan bakkala, ehliyetini kaptırandan öğrenciye, mirasçıdan kefile kadar vatandaşın devlete olan tüm borçları yapılandırılacak. Cezaları silinecek.

470 MİLYARLIK YAPILANDIRMA

Tarihi yapılandırmada neler var? Vergi, SSK Bağ-Kur borçları ve idari para cezaları, belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğretim kredi borçları, şirketlere matrah artırımı, kaza ve stok affı, MTV, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, trafik ceza puanları silinerek 10 bin ehliyet iade edilecek. Nüfus cezaları, gümrük cezaları da yer alacak. Mirasçılar, kefiller, şirket ortakları da paket içinden yararlanacaklar. Vergi, ceza, faiz gibi 2000 lirayı aşmayan borçlar da silinecek.

BAKAN NEBATİ 48 AYLIK TAKSİTLE ÖDENECEK PEŞİN ÖDEYENE İNDİRİM VAR

Maliye Bakan Nurettin Nebati işletmelerin 2018-2021 yılları için matrah ve vergi artırımı yapmaları halinde vergi incelemesi tarhiyata muhatap olmayacağını açıkladı. Maliye Bakanı Nebati artırılan matrahların vergilerini peşin ödeyenlerin vergi aslına yüzde on indirim de sağlanacağını belirtti. İzmir’de iş dünyası ile birlikte olan Maliye Bakanı Nebati hazırlanan teklifte önemli yeniliğin taksit sürelerinin 4 yıla çıkarılmasının olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN’IN MÜJDELERİ DEVAM EDECEK

Tarihin en büyük mali barış ya da af paketinin detayları ile ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi yaklaştıkça şaşırtıcı büyük sürprizler ve müjdeli haberlere hazırlıklı olalım diyorum. Cumhurbaşkanı il il dolaşıyor ve gençlerle buluşmalar düzenliyor. Millet İttifakının dediği gibi gençler bize oy verecek yaygaralarının gerçek olmadığı Başkan Erdoğan’ın gençlerle buluşmasından anlaşılıyor.

ADIM ADIM KEMAL KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı havası her geçen gün artıyor. CHP “Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu” diyor. Bana göre de Tayyip Erdoğan karşısında bu saatten sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde zorlayacak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başkası olması mümkün görülmüyor diyorum. Ancak Millet İttifakı şubat veya mart ayında açıklanması beklenen adayının sürpriz bir aday olması ihtimali de şuanda ortadan kalkmış değil. Son altılı masa öncesi İYİ Partili Cihan Paçacı’nın çıkışı bunu gösteriyor. İlhan Kesici ismi hala gündemi meşgul ettiği yolunda bilgiler bana ulaşıyor. Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu bu saatten sonra cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmez. Ben de muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu diyorum.