Çeşme’de tatile devam. Turizm mevsiminin en canlı günleri. Alaçatı’da iğne atsan yere düşmez. Rooms Otel’in plajı sıcaklardan kurtulup denizin mavi sularına kendini bırakanlarla dolup taşıyor. Bayram hazırlıkları da Çeşme’de devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, bayramı Çeşme’de geçirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bizim Esra Kale bile eşi ve çocuğuyla Çeşme’de tatil yapıyor. Rooms Otel’in işletmecisi Mert Gönül “Otelimiz bayram rezervleriyle şimdiden doldu” diyor. Bu arada eşim Nermin Hanım diş tedavisiyle ilgili Manisa’ya geldiği için tatilimi yalnız başıma sürdürüyorum.

Hafta sonu oğlum Gökhan geldi. Eşi Gözde ile birlikte 50 yıllık Turgutlulu dostum Hasan ve Oya Palalı çiftinin kızı Ayça’nın Urla Beygua Restorant’ında yapılan düğününe katıldım. Sevgili dostum Hasan beni görünce çok mutlu oldu. Birlikte düğünde davul zurna eşliğinde pistte kurtlarımızı döktük. Ayça ve Alican çiftine mutluluklar dilerim.  Gençlerin düğün sonrası balayı için Uzakdoğu’ya gittiklerini öğrendim.

Manisa’ya bir günlüğüne geldiğimde İstanbullu işadamı Osman Talu, Yuntdağı’ndaki çiftlikte ne olup bittiğini görmek için gelince akşam beraber olduk. Baş başa yemek yedik. Sonra Hayrullah Solmaz’ın Bıyık’ına gittik. Solmaz biraz rahatsızlanmış, bizlerle beraber olamadı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi telefonla ilettim. Osman nargile içerken ben de çay kahve ile Manisa’da güzel bir gece geçirdim.

ALMANYALI DOSTLARIMLA KEYİFLİ BİR GECE

Ertesi gün Çeşme’ye döndüm. Monoton tatil yaşamımı Almanyalı dostlarım Musa, Mehmet ile değerli Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler gelerek renklendirdiler.

Hamburg’ta yaşayan Musa ve Mehmet burada Türklerin önde gelen işadamlarından. Yazın Kuşadası Davutlar Güzelçamlık’ta ailece tatillerini yapıyorlar. Ahmet Songüler ile Hamburg’a gittiğimizde iki dostumuz bizlere güzel bir ev sahipliği yapmışlardı. Beni ziyarete gelmelerinden çok mutlu oldum. Yazlığımı beğendiler. Belki ileride beğenecekleri benim siteden yazlık ev olursa almayı planlıyorlar. Eğer gerçekleşirse bundan sonraki yaz tatilim daha güzel geçecek demektir. Sitenin Kale plajına gittik. Deniz harikaydı. Onlar yüzerken ben de sahilde ilk defa denizin tuzlu sularına ayaklarımı sokarak keyifli bir akşamüstü yaşıyordum.

Ben gece kalacaklarmış gibi program yapmıştım. Vakitlerinin olmadığını söylediler. Sevgili dostlarımı Kale plajının restoranında balık menüsüyle ağırladım. İnşallah memnun olmuşlardır. Başkan Ömer Faruk Çelik ile de bol bol sohbet etme fırsatını buldum. Almanyalı dostlarım Musa ve Mehmet ABD’nin ülkemize uyguladıkları pespaye tutumundan endişeliydiler. Kendilerine, “Türkiye bu krizi de atlatır. 50 yıldır ne krizler gördüm. Hepsinden üstesinden gelecek 80 milyona yaklaşan milletimizle birlik ve beraberlik içindeyiz. Başımıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Dik duruşu ile her sorunu çözer. İçiniz rahat olsun” dedim. Sevgili dostlarım gecenin ilerleyen saatlerinde Kuşadası’na gitmek üzere ayrıldılar. Ben yine tek başıma tatilime devam ediyorum.  Belki ansızın bir gün Manisa’ya gelebilirim.