Hey gidi günler hey!

Karaoğlanlı kasabasından Manisa’ya geldiğimiz yıllar. Futbol müsabakalarını radyodan Halit Kıvanç, Orhan Ayhan’ın anlatımları ile dinlemekle yetindiğimiz yıllar.

Sakaryaspor ile Gençlikspor kulüpleri arasındaki rekabetin bugünkü Galatasaray-Fenerbahçe gibi olduğu yıllar.

O yıllarda partilerin bile kulüpleri varmış, birbirleri ile rekabet ederlermiş.

Sakaryaspor önce Demokrat Parti’nin sonra da Adalet Partisi’nin takımı olmuş.

Gençlikspor ise CHP sempatizanlarının desteklediği futbol kulübüymüş…

İşte bu kulüplerden Sakaryaspor’da sağ açık oynayan efsane futbolculardan şapkacı Fethi Gönül’e ziyarete gittik. Aydan Besen, Ayn-ı Ali Sultan Levent ile birlikte.

83 yaşındaki Şapkacı Fethi ile oğlum Gökhan röportaj yapacağı için biz de kendisine nezaret ettik. Şapkacı Fethi abimin maşallahı vardı. Şapkacı dükkanında yaptığı şapkaları müşterilerine satmaya çalışıyordu. Oğlu Metin ve torunu Fethi de oradaydı.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Aydın Besen de zamanın en iyi golcülerindendi.

Gençlik Yıldırım’dan Sakaryaspor’a o günün parası ile yedi bin beş yüz liraya transfer olunca olay olmuştu. Aydan Besen, Fethi abiden sonra Sakaryaspor forması giymiş. Anlayacağınız, birbirlerini iyi tanıyor Aydın Besen ile Şapkacı Fethi. 

Oğlum Gökhan’ın yaptığı röportaj dün gazetemiz Olay’da yayınlandı. Ben de bugün sizlere Şapkacı Fethi’nin ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu anlatmak istiyorum.

Ben biraz kendisini izledim. Aydın Besen, “Fethi abinin süratine yetişmemiz mümkün değildi. İki ayağının arasındaki meşin yuvarlağı almak da zordu. Bugün olsa üç büyükler Şapkacı Fethi için servet dökerlerdi” dedi.

Sakaryaspor’un o yıllardaki kadrosunda Mümin Özkasap da genç yaşta kaleyi koruyor. Fethi abinin futbola başladığı yıllardı… Fenerbahçe’den gelen transfer teklifini anlatırken bizler Aydın Besen, Ayn-ı Ali Sultan Levent ile birlikte can kulağı ile dinliyorduk.

Fethi abime, Allah uzun ömrüne ömür katsın. Kendisi futbolun bir çınarıdır.