BUGÜNE kadar Türkiye liglerinde böyle bir olaya tanık olduğumu hatırlamıyorum. Geçen yıl Süper Lig’de oynayan ve düşen Gaziantepspor’da ki mali kriz değişik bir şekilde protesto olarak sahaya yansıdı. Maçın başında yirmi saniye Gaziantepsporlu gençler ordusu sırtlarını protokole dönerek oyuna dahil olmadılar. Manisasporlu futbolcular kendi sahalarında pas yaparak meslektaşlarını protestosuna saygı gösterdiler. Sonra maçı 4-1 deplasmanda kazandılar. İki maçta sıfır çeken Manisaspor’un i bu 3 puan ileride işine çok yarayacak. Maçı izledim. Belki rakibimin durumunda dolayı Manisaspor antrenman yapar gibi maçı kazandı. Bana göre bu maç Manisaspor için yanıltıcı ve ölçü olmasın. Kulüpleri yöneten bütün başkan ve yöneticilerin Gaziantepspor-Manisaspor maçını bir kez daha izlemelerini tavsiye ederim. Ülkemizdeki kulüplerin hali ortada. Manisaspor ’un durumu da Gaziantepspor’dan aşağı değil.

BÜYÜKŞEHİR PUANLA DÖNDÜ

Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Büyükşehir Belediyespor deplasmanda iyi oynamasına ve fırsatları yakalamasına rağmen gol atamadı. Ama yemedi de. Deplasmandan alınan bir puan hiç yoktan iyidir. 3.Lig zor. İyi takımın da olsan hakemler ve takımlar başka bir dünyada. Bu yüzden Büyükşehir’in lige puanla başlaması önemli bir adım.

YENİ ASLAN KÜKREMEYE DEVAM EDİYOR

Yeni aslan kükremeye muhteşem taraftarı ile devam ediyor. Yeni Galatasaray’ı yaratan kimler? Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Tudor’dur. İkili büyük bir risk alarak Sneijder’i gönderme cesaretini göstererek geçen sene yeniçeri ocağına dönen futbolculara büyük ders verdi. Yaptığı yeni transferlerle yeni aslanın kükremesini sağladı. Hadi şimdi Selçuk’u, Yasin’i, Sinan Gümüş’ü homurdansın da göreyim. Tudor hepsini kulübede paşa paşa oturtuyor. Sezon başında Avrupa’dan elenen Galatasaray’da ki karışıklık, Lucescu’yu getirme planları yapılırken Tudor’un kulaklarını tıkayıp işini hevesle yapmaya devam etmesi Galatasaray’ı bugünkü hallerine getirdi. Üç haftadır (Yine nazar değmesin diyorum) Aslan sahada pençesinin ne kadar güçlü olduğu gösteriyor. Bir parça peynir görüp kendimi mandırada sanmıyorum. Daha sezonun başındayız. Derenin altından çok sular akacak. Beşiktaş, şuan yerlerde sürünen Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor bu ligin her an havasını değiştirecek duruma gelecektir. Bugüne baktığımızda Galatasaray oynadığı oyun, mücadele gücü ve gol atma sanatı ile Sivasspor maçını izleyen 45 bin taraftarını Türk Telekom Stadyumundan mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlıyor. Samet Aybaba’nın Sivasspor’u dişli çıktı. Galatasaray’ın fiyakasını bozmak için çaba sarf etti. Tolga Ciğerci attığı 2 gol ile buna izin vermedi. Gomis bu maçta dikkatli değildi.  Hep ofsaytta düştü. Ama o da bu haftayı boş geçmedi penaltıdan da olsa golünü atıp taraftarını sevince boğdu.