Zirvede Galatasaray Gençlerbirliği karşısında yaralarını sararak farklı bir skorla üç puan alırken lider Beşiktaş Hatay’da tekledi. Tek puanla razı oldu. Bu hafta her iki takım kupada oynadıkları maçlar sonrası derbide karşı karşıya gelecekler. Ben hafta sonunda evde yaşadıklarımın analizi ile yazıma devam ediyorum.

Kış ortasında yalancı baharı yaşıyoruz. Susuzluktan kırılıyorduk. Yağmurlu günler hafta sonu bol bol geldi. Hava sıcaklığı 18-19-20 derecelerde seyredince koronavirüsten korunmak için sahil kentlerinde kalan İstanbul’un yazar, çizer, oyuncu takımı Bodrum’da denize bile girmişler. Bendeniz hafta sonu eve kapanmış vaziyette televizyon başında vakit geçirdim. Süper Lig maçları beni oyalıyor. İlk olarak 15 maçtır yenilmeyen Gaziantep’i Sivas’ta hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun Sivas’a nasıl mağlup ettirdiğini seyrettim. Süper Lig’de kim bağırıyorsa Merkez Hakem Kurulu o takımın maçına sesini kesecek yönde maç yönetecek hakem atıyor. Sivasspor-Gaziantep maçında bunu hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun yönetimi ile gördük. 1-0 önde götürdüğü Gaziantep’in elinden 3 puanı alıp ev sahibi Sivas’a teslimi görevini hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun kararları ile nasıl becerdiğini de televizyon başında acı gülümseme ile izledim. Gazianteplilerin “Bizi Sivasspor değil VAR’da görevli Hüseyin Göcek, sahadaki hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun hataları yenilmemizi sağladı” diyorlar. Hele hele 2-1 Sivas lehine devam ettiği anda yüzde yüz bir penaltısı Gaziantep’in verilmedi. Hakem yorumcuların tümü pozisyonun tartışmasız penaltı olduğunda birleşti. Gaziantep üç puanı kaybederken Teknik Direktör Marius Sumudica ile kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi arasındaki yeni sözleşme polemiği doruk noktasına ulaştı. Teknik Direktör ile başkan arasındaki açıklamalar spor medyasının gündemine bomba gibi düştü. Gaziantep kenti derhal hoca sorununun çözülmesi için Gaziantep Futbol Kulübüne baskı yaptı. Bunun üzerine Pazar günü yönetim ile teknik direktör bir toplantı yaptı. Saat 16.30’da Teknik Direktör Marius Sumudica ile karşılıklı anlaşılarak yollarının ayrıldığı açıklandı. Aynı gece A TV’deki Erman Toroğlu’nun programına telefon ile bağlanan Gaziantep Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi “Hocamıza bugüne kadar kulübümüze yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettik, karşılıklı anlaşarak mukavelesini feshettik. Şimdi yeni hoca arayışına başlayacağız” dedi.

Ege’nin göz bebeği Göztepe de haftalardır başarısız sonuçlarla tepe taklak gidiyordu. Evinde Antalya’ya yenilince Teknik Direktör İlhan Palut’un soyunma odasında futbolcuları ile veda ederek ayrılması üzerine Göztepe’de yeni teknik direktör arayışı içine girdi. Merak ediyorum Gaziantep ve Göztepe takımlarının başına teknik direktör olarak kimler gelecek?

ASLAN ASLAN OLDUĞUNU FARK ETTİ

Galatasaray hafta içi mesaisinde Konya’da verdiği kötü sınavının hesabını Cumartesi akşamı sahasında Gençlerbirliği’nden gördü. Sakatlıklar ve cezalılar nedeni ile Gençlerbirliği karşısına 7 yerli oyuncu ile çıkan Galatasaray rakip takımı sahada dağıttı filelerine yarım düzine gol atarak başka sayın bakanım Sümer Oral ve oğlum Gökhan ve beni sevindirdi. Bu ara sahada Belhanda resitalini seyrettik. 3 golü de güzeldi. Oğlum Gökhan hemen aradı “Başımız Belhanda ile derde girecek. Sözleşmesinin uzatılmasını isteyecek” dedi. Fatih Terim de sahadaydı. Gençlerbirliği İstanbul’a havalı gelmiş “Biz bu Galatasaray’ı yeneriz” edası ile sahaya çıkınca Galatasaray’a farklı galibiyetinin davetiyesini sunmuş oldular. Diagne’nin 27. saniyede attığı gol farklı galibiyetin habercisiydi. Gençlerbirliği Galatasaray’ın attığı ikinci gol öncesinde fırsatlar yakalamadı mı yakaladı. Atsaydı ne sonuç ortaya çıkardı belli olmaz diyenler de var. Oğlum Gökhan gibi “Fenerbahçe gibi beş atardık” diye konuşanlar da var. Bu maçta en verimli bekin Emre Taşdemir olduğu ortaya çıktı. Bir de Gençlerbirliği’nin bugüne kadar oynayan son haftalarda topladığı puanlarda etkili olan kalecisi bu maçta yoktu. Hakem ulemalarına bazen aklım ermiyor. Bu maçta Kerem ile kazanılan penaltının penaltı olmadığını iddia ediyorlar. Maçta hiç kimse pozisyona VAR dahil penaltı değil demedi. Bünyamin Gezer’i dinledim. La Fontaine’den masallar anlatır gibi yorum yapıyor. Kısaca Galatasaray bu hafta Beşiktaş’la oynayacağı derbi maçı öncesi büyük moral buldu. Fatih Terim’i de kendine gelmiş gördüm. Gerçekler derbide su yüzüne çıkacak.

BEŞİKTAŞ HATAY’DA 1 PUANA RAZI OLDU

Beşiktaş’ın beş maçlık galibiyet serisine Hatay’da Hatayspor buraya kadar dedi. Maçın başında Aboubakar’ın muhteşem golü ile öne geçen Beşiktaş Hatay’ın hızlı gol adamı Boupendza’yı durduramadı. Üst üste iki golle Hatayspor evinde bir süre önde götürdüğü maçta Larin’in golüne engel olamayınca her iki takım birer puana razı oldu. Liderliğini sürdüren Beşiktaş’ın Galatasaray derbisi öncesi fiyakası bozuldu. Her ne kadar Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın “Beraberlik kaybetmekten iyidir. Sevinmiyorum da üzülmüyorum da ancak öne geçtiğimiz maçta yediğimiz goller bize yakışmadı” derken biraz da olsa üzüldüğünü belli ediyordu. Bu maçta Hatay’ın kalesinde yedek kaleci Akın vardı. Beşiktaş’tan yediği iki golde de büyük hatası vardı. Beşiktaş’ın kalecisi Ersin’e de ilk yediği gol yakışmadı. Bu maçta Beşiktaş’ın defansı hata üzerine hata yaptı. Orta sahada da çok pas hatası yapan Beşiktaş Hatay deplasmanında aldığı bir puana şükür etmeli. Hatay’ın gerçek kalecisi kalede olsaydı bu maçı Hatay kazanırdı diyorum. Bakalım Beşiktaş ve Galatasaray derbide ne yapacak?

DOĞUM GÜNÜMÜ OLAY’DA KUTLADIK

Ertan Korkmaz ve Esra Kale gazetemiz Olay’da çalışan herkesin önemli günlerini kayıt altına aldıkları için dün Yazı İşleri Müdürü Esra Kale beni Gazeteciler Cemiyetinden aldı. Zerrin Ağar ve Esra Kale ile sıkıştık trafiği yara yara Olay Gazetesine geldik. Ertan Korkmaz da gazetedeydi. Esra Kale “Başkan yaş gününü unutmadık. Gökhan’ı bekliyoruz kutlayacağız” dedi. Ben yaş günü kutlamalarını pek sevmem ama Olay Gazetesinde her yıl bu kutlamayı yapıyoruz. Hazırlanan pastanın etrafında toplandık. “Sağlıklı, nice yıllar” diyerek doğum günümü hep birlikte kutladık. Yıllar su gibi akıp gidiyor. 72 yaşına girdim. İnşallah 2021 yılı hepimiz için sağlıklı ve koronavirüs atlatılmış yıl olur. Doğum günümü düşünenlere teşekkürler. Nice yeni yıllarda buluşma dileğimle. Olay Gazetesi çalışanlarına tekrar teşekkürler.

FORMALARIMIZ GELDİ

Gaziantep FK’nın başarısını geçen hafta köşemize taşımıştım. Gerçi son zamanlar Gaziantep’te takım karıştı hoca ile yollar ayırdı. Yazımdan sonra Cemil kardeşim aradı. Dünde kargo ile formalarımız geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yarım elma gönül alma demişler.