Milli maç arası Galatasaray, Trabzon yaralarını nasıl tedavi edecekti? Bana Kuşadası tatilimi zehir eden Galatasaray’ın evinde de olsa Manisalı hemşerimiz Kemal Özdeş’in lider yaptığı Kasımpaşa önünde işinin zor olduğunu düşünüyordum.

Maç başlamadan sevgili abim Galatasaray’ın divan kurulu üyesi Sümer Oral’la konuştum.

“Yüreğim pırpır atıyor” dedim. Sayın bakanım Oral da “Al benden de o kadar” dedi. Evde oturdum, maçı izlemeye başladım.

Fatih Terim değişik bir kadro sahaya sürmüş. 18 yaşındaki stoper Ozan Kabak’ı da ateşin içine Kasımpaşa maçında atıvermiş.

Kemal hocanın Kasımpaşa’sı ilk yarı dikkatli, haddini bilen bir oyunla Galatasaray’ın kalesinin bir iki göstermelik atak yaptı.

Galatasaray’ın üzerine gelmesini bekledi. Bunu Galatasaray yapmadı. Top çevirdi. Ne yapacağını bilmeyen bir görüntü çizdi. Tutuktu.

Kasımpaşa oyunu kilitledi ve devrenin berabere bitmesini sağladı. Ne oldu ise ikinci yarıda oldu. Sağanak yağmurla birlikte 10 dakikada Galatasaray oyunu iyi kontrol eden Kasımpaşa’nın hesaplarını altüst eden 3 gol attı. 55’te Eren, 58 ve 65’te Rodrigues 36 bin taraftarını yağmur altında harika golleri, gününde olmayan Kasımpaşa kalecisi Ramazan’ın koruduğu kaleye göndermesini bildi.

Aynı Alanyaspor maçındaki durum bu maçta da yaşandı. 3-0’dan sonra Kasımpaşa penaltı kazandı. Penaltıyı atan Diagne ne kadar emin. Penaltı noktasından topa koydu. Kaleye baktı. Gerilme merilme yok. Muslera seyretti. Böyle klas golcüleri Kasımpaşa buluyor. 3 büyükler nal topluyor. Serdar Aziz ile bir dakika sonra durumu 4-1 yapan Galatasaray Lokomotif Moskova maçı öncesi moral buldu. Lider oldu. O kadar. Salı günü Galatasaray’ı göreceğiz.