Tatil. Tatil. Çeşme’de sezonun en uzun tatilini yaparken Cumartesi günü gazetelerimi okurken kendi kendime “Manisa’ya dön” dedim. Futbol heyecanı başlamış. Manisaspor Rize’de oynuyor. Fenerbahçe ligin yeni takımı Göztepe ile İzmir’de karşılaşıyor. Pazar dönüşümü Cumartesi’ye aldım. Eşim Nermin hanımla Manisa’ya saat 18.00 sıralarında geldim. Her taraf yanıyor. Manisa girişinden Sofra Levent’in Anıt’a gittim. Püfür püfür esiyor. Birkaç lokma atıştırdıktan sonra Tevfik Aslaner ve dürümcü Mehmet geldi. Cool-Dog Cafe’ye oturduk. Manisaspor-Rize maçını seyrettik. Rize Manisaspor’u 4-1 yendi. Skora baktığımızda Rize’nin Manisaspor’u dağıttığını düşünürsünüz. Ben de maçı seyretmesem aynı kanıda olurdum. Manisaspor maçın başında 5 dakikada iki gol yedi. Evlere şenlik. Eskişehirspor’dan alınan Meye’nin penaltıdan attığı golle durum 2-1 olunca bir de sahada mücadele eden Rizespor top göstermeyen Manisaspor’un sonucu değiştireceğini düşündüm. “Evdeki hesap çarşıya uymaz” derler. Manisaspor sahada gezinen Rize karşısında üst üste 2 yarıda golleri kaçırınca atamayana atarlar gerçekleşti. Manisaspor kalesinde iki gol daha gördü. Sezonun ilk maçında skor kötü, oyun açısından mükemmeldi. Manisaspor kalecisi Emrullah yediği gollerde defansla birlikte hatalıydı. Meye’nin penaltıyı kaçırdıktan sonra rövaşata ile attığı gol belki haftanın en mükemmel golü olarak anılacak.

AKHİSAR İYİ BAŞLADI

Manisa maçı bitti. Akhisar Belediyespor’un Demir Grup Sivasspor maçının ikinci yarısını seyretmeye başladık. Bu maçın ilk yarısı 0-0 bitti. Geçen yılın Okan Buruk’la büyük çıkış yapan takım Süper Lig’i de başardı.  Akhisarspor ikinci yarıda oyununu ve attığı 3 puanlık golle lige iyi bir başlangıç yaptı.

GÖZTEPE FENER’E KAFA TUTTU

Sıra geldi Göztepe-Fenerbahçe maçına. Tevfik Aslaner koyu Fenerbahçeli. Dürümcü Mehmet’le birlikte maçı izlerken Tevfik’in ne kadar fanatik Fenerli olduğuna şahit oldum. Bana rahmetli kader arkadaşım Ahmet Kurşun’u hatırlattı. Göztepe’nin seyircisi yok. 300 civarında Fenerbahçe taraftarı karşısında Fenerbahçe 5 dakikada Alper’in golü ile öne geçti. Tevfik’in keyfi bütün Fenerliler gibi keyfi yerine geldi. Sonra kaleci Volkan, Göztepe’nin atağında tuttuğu topu elinden kaçırıp durum 1-1 olunca 16 yıl sonra Süper Lig’e dönen Göztepe’ye cesaret geldi. Fenerbahçe karşısında direnmeye başladı. Öne de geçti. Fener sezon başında istenileni veremiyordu, beraberliği de yakaladı. Son 10 dakika nefesleri kesen bir maç izledik. Göztepe ve Fenerbahçe yakaladıkları fırsatları cömertçe harcayınca ligin yeni takımı Göztepe Fenerbahçe’den 1 puan almayı başardı. Tevfik’in suratı patlıcan rengine döndü. “Bu Fener’den birşey olmaz” dedi. Ben “Sezon başı bu Fenerbahçe şampiyon olur, boşu boşuna üzülme” dedim. Cumartesi Manisa’ya iyi ki gelmişim. 4 saat boyunca futbol heyecanını izleme fırsatını buldum.